Dilluns, 19 abril 2021

MÚSICA

Mazoni i The New Raemon, caps de cartell del nou cicle Vida Records & Friends

El festival, de caràcter anual, combinarà noms consolidats amb propostes emergents

|

El nou cicle de concerts Vida Records & Friends arrencarà el proper 11 de març a la sala La Nau de Barcelona amb Mazoni i La Ludwing Band. Serà el tret de sortida a una programació que la direcció del festival Vida impulsa en paral·lel a la gran cita de la Masia d’en Cabanyes. El co director Dani Poveda ha assegurat que volen “arriscar” i oferir un altaveu a un sector especialment tocat per la pandèmia. La programació reuneix, de moment, set concerts a Barcelona i Vilanova i la Geltrú que combinen artistes consolidats, com The New Raemon, amb altres propostes emergents. Mentrestant, preguntat pel futur del festival Vida, Poveda ha avançat que treballen en una iniciativa pilot per garantir la màxima seguretat sanitària als assistents.

“El sector està en un moment molt tenebrós, i cal que els productors arrisquem”, ha remarcat aquest dijous Poveda en roda de premsa, defensant la necessitat de posar en marxa noves propostes, com el Vida Records & Friends. El co director del Vida ha assegurat que aquesta nova programació neix “per responsabilitat” i per fomentar “la màxima unió del sector”. “Hem parlat amb les discogràfiques petites i mitjanes per conèixer els seus llançaments i oferir-los un altaveu”, ha explicat.

En aquest sentit, Poveda ha garantit que la nova proposta vol mantenir la filosofia del festival de la Masia d’en Cabanyes: donar suport a bandes novelles que anys més tard s’han arribat a situar a primera fila del panorama musical. Ha recordat així l’exemple de Rosalía o Maria Arnal, que van debutar al Vida quan tenien un públic molt minoritari i ara són artistes d’èxit. Un trampolí que esperen repetir amb els set concerts anunciats des de l’11 de març i fins el 22 d’abril, a cavall de la sala La Nau de Barcelona i l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú.

Cada cita combina propostes més populars amb artistes o bandes emergents. Així, per ara han posat a la venda les entrades per a Mazoni i La Ludwing Band; Pol Batlle & Rita Payés i Carlota Flâneur; The New Raemon i Sam Berridge; Pantocrator i El Diablo de Shanghai; Renaldo & Clara i Mareta Bufona; Renaldo & Clara amb Amaia Miranda; i Tversky amb b1n0. Amb tot, Poveda ha avançat que aviat revelaran més noms i dates “d’un festival que ha vingut per quedar-se”. Una de les artistes que ja és segur que s’incorporarà és Clara Peya.

Pel que fa a les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia, de moment els organitzadors han activat la venda d’entrades preveient que les sales hauran de mantenir un 50% d’aforament. Poveda, però, ha subratllat que l’engranatge està preparat per ajustar l’aforament a qualsevol nova mesura que dicti el procicat.

Gran festival al juliol i possibles canvis al Secret Vida

En paral·lel al nou cicle de concerts, Poveda ha garantit que el festival Vida de Vilanova i la Geltrú manté en marxa tota la maquinària per obrir portes de l’1 al 3 de juliol. Ha lamentat la suspensió de l’any passat davant la “incertesa” provocada per la pandèmia, però ha celebrat que “aquest 2021 pinta molt millor”. “Tenim més coneixements i no cometrem cap irresponsabilitat”, ha remarcat.

En aquesta línia, ha avançat que la direcció del festival prepara “diverses accions” de forma silenciosa “per demostrar que els espais musicals poden ser segurs”. Ha apuntat que a principis de març anunciaran una iniciativa pilot que augura que beneficiarà tots els festivals. “Hi ha moltes ganes de viure la cultura de forma imminent, i hi estem treballant”, ha afegit.

D’altra banda, preguntat pel futur del Secret Vida, Poveda ha assegurat que hi ha la intenció de reprendre’l aquest 2021, però ha reconegut que a hores d’ara no està clar quina pot ser la seva seu. Després de diverses edicions a la finca Mas Solers, ara la direcció treballa en trobar nous espais que s’ajustin al context de la pandèmia.

Publicitat