Divendres, 4 desembre 2020

Menció d’honor dels premis Ràdio Associació per al veterà programa de cultura popular ‘fes ta festa’

|

28.05.2014

[dropcap]E[/dropcap]ls premis Ràdio Associació, que s’entreguen aquest dijous al vespre, han distingit amb la menció d’honor entre d’altres, al programa Fes ta festa per la seva trajectòria de 25 anys en antena. El veterà programa de cultura popular, dirigit per Jesús Ventura, compta des dels seus inicis amb el repàs de l’actualitat de la cultura popular, les sardanes, tradicions i les festes majors del país, i va tenir en els seus inicis veus de reconegut prestigi radiofònic com els desapareguts Lluís Pruneda i o Maria Matilde Almendros.

La primera en parlar de castells a nivell nacional

Fes ta festa de Ràdio4 RNE encara compta amb la col·laboració del veterà periodista casteller Carles Esteve, que ja a l’any 1989 posava veu a les cròniques castelleres del programa. És en aquest espai quan per primer cop es comença a parlar setmanalment de castells en una emissora d’abast nacional, començant per la prèvia de Tots Sants de Vilafranca del Penedès on s’intentaria per primera vegada un castell amb folre i manilles en tot el segle XX. 

La menció d’honor del programa ‘Fes ta Festa’ és gràcies a “una ‘tasca continuada de suport, compromís i difusió” de la cultura popular i la tradició catalana. ‘Fes ta festa” es va emetre per Ràdio4 RNE durant vint anys, però ara és pot escoltar per internet o en diverses emissores locals.

festafesta

- Advertisement -