Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

Montserrat farà pagar una entrada als estrangers per accedir al santuari de Santa Maria

L'objectiu és millorar la visita, preservar l'ambient de pregària i col·laborar en el manteniment del complex

|

- Publicitat -

Montserrat ha decidit introduir canvis en l’accés al santuari de Santa Maria amb l’objectiu de millorar la visita, preservar l’ambient de pregària i col·laborar en el manteniment del complex. A partir del 3 de maig les persones no residents a Catalunya o a la resta de l’Estat hauran de pagar una entrada turística per accedir al santuari de Santa Maria -atri, basílica i cambril de la Mare de Déu-. Segons informa Montserrat, les persones no residents podran adquirir les entrades amb diverses combinacions. És a dir, d’accés a la basílica afegint-hi també la visita al cambril de la Mare de Déu, l’assistència al Cant de la Salve i el Virolai o la visita completa, que inclou en tots els casos l’audioguia. Els preus van dels 6 als 23 euros.

El control d’aforament continuarà com fins ara, per la qual cosa tots aquells residents a Catalunya o a la resta de l’Estat hauran de continuar obtenint les entrades per assistir al Cant de la Salve Regina i el Virolai –de dilluns a divendres, a les 13h- o a la missa conventual dels caps de setmana i festius –a les 11h-, així com també per poder anar al cambril de la Mare de Déu.

Publicitat

L’assistència als actes litúrgics continuarà sent de lliure accés per als residents i per a totes aquelles persones allotjades a Montserrat: hostatgeria monàstica, Hotel Abat Cisneros, cel·les Abat Marcet i Abat Oliba o alberg.

Segons fonts del monestir, els fons obtinguts de les entrades es destinaran a finançar el manteniment del conjunt de Montserrat i per a col·laborar en les diverses obres amb finalitat social que impulsa el Monestir.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies