Dissabte, 23 gener 2021

Mummenschanz, els músics del silenci deixen bocabadat al públic d’un Barts ple a vessar

|

La companyia suïssa arriba a Barcelona i recupera els millors moments dels seus espectacles després de 40 anys d’experiència

Alba Josa | Crítica

 

Sala: Barts Barcelona
Interpretació, creació i direcció: Companyia Mummenschanz

[dropcap]T[/dropcap]ot deixant de banda els sons, l’espectador pot gaudir d’un grandiós desplegament d’esquetxos, combinats entre si amb un humor intel·ligent, tendre i amable, amb infinitat de recursos plàstics, visuals i llumínics i portat amb un ritme excel·lent.

Els objectes prenen vida gràcies a les ànimes de quatre actors i omplen tots els racons d’una escenografia buida. Jugar amb teles brillants, tubs que s’allarguen i disminueixen, plàstics que s’inflen, escumes lleugeres, paper de vàter de colors, filferros que es torcen, plastilina que transforma màscares i rostres amb mida XL, fan de Mummenschanz un espectacle únic. I això ja se sap des del moment en què la sala queda a les fosques i s’obre el teló.

Tot això té lloc durant 80 minuts d’espectacle que passen volant mentre a l’escenari neixen petites històries, que tot i ser molt senzilles, arriben al mig del cor del públic familiar del Barts i aconsegueixen que els espectadors surtin amb un somriure del teatre.

- Advertisement -

La màgia d’aquest espectacle és apta, i jo també diria quasi obligatòria, per a tots els públics. Mummenschanz és un muntatge visualment impressionant que també té el detall d’integrar a l’espectador amb el que succeeix damunt de l’escenari.

¿Qui va dir que només ens podem expressar amb la veu? Sense dir ni una síl·laba, aquesta companyia ha aconseguit transmetre un gran ventall d’emocions al públic català, amb un treball de cos i de creació que queda fora de qualsevol manual.

- Advertisement -

Mummenschanz ja està a la recta final i diumenge 29 s’acomiada de Barcelona. No dubteu en anar-hi. Us canviarà l’humor. Us farà tornar a ser nens a aquells qui ja no ho sou. I als que encara tenen la sort de ser-ho, els farà gaudir com poques coses en el món de l’espectacle.

Alba Josa, encara digerint i processant la infinitat d’imatges vistes dalt l’escenari del Barts.

paper

logotwitterfestadirecte Segueix a Alba Josa a Twitter @albajosa
- Advertisement -