Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

‘No és cultura’ contraresta una peça de Fabre al Lliure amb una jornada per “fer d’altaveu” de les denúncies contra ell

Una vintena d'extreballadors l'han acusat d'abús de poder i d'assetjament sexual, entre d'altres

|

- Publicitat -

La plataforma ‘No és cultura’ ha anunciat que organitzarà una jornada reivindicativa el 15 de juny en paral·lel a la representació de la peça teatral del belga Jan Fabre ‘Mount Olympus’ al Teatre Lliure. L’objectiu del col·lectiu és “fer d’altaveu” de les denúncies contra el creador, acusat d’abús de poder, males praxis, assetjament sexual i comportaments sexistes per una vintena d’extreballadors de la companyia Troubleyn. ‘No és cultura’ pretén “reflexionar i buscar solucions” a situacions com la denunciada i “demostrar que la solidaritat ens fa més fortes”. La plataforma també ha anunciat que l’acte es farà “es cancel·li o no” l’espectacle del dramaturg.
La plataforma considera que les denúncies contra Fabre són “molt greus” i lamenta que víctimes i testimonis no tenen, al seu parer, la protecció i presumpció d’innocència que “només es reserva a la persona denunciada”.

En aquest sentit, el col·lectiu opina que no creure els fets narrats per la vintena de denunciants és “fer el joc” al “fals mite de les denúncies falses” i “generar un ambient d’impunitat per als futurs agressors”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies