Dimarts, 4 agost 2020

Nova convocatòria del Premi Frederic Roda de teatre

La Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) convoquen el Premi Frederic Roda de teatre 2019, dotat amb 8.000 € i la publicació del text guardonat, amb l’objectiu de donar suport als dramaturgs catalans i la seva obra.

Des de l’any passat la Diputació de Barcelona dona un nou impuls a aquest premi convidant els representants dels espais escènics municipals a formar part del jurat. El premi de l’edició 2018 va ser per a la peça “Lamarr: natura morta”, de Carles Batlle, i anteriorment els guardonats havien estat Lluïsa Cunillé per “Boira”, l’any 2014, i David Plana per “Els encantats” ¡ Josep Maria Miró per “La travessia”, l’any 2015.

Publicitat

Carles Batlle, guanyador del Frederic Roda 2018

Creat l’any 2014 per l’ADB i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, amb el suport d’Òmnium Cultural, el premi ret homenatge a la memòria de qui va ser una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana en tant que cofundador de l’ADB, sotsdirector de l’Institut del Teatre, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral, director de l’Institut d’Estudis Pirandelians, a més de les seves múltiples facetes en el món de les relacions públiques, impulsor de la Universitat de la Pau, creador dels premis Memorial Joan XXIII, Víctor Xeix de Polemologia, etc.

David Plana i Josep Maria Miró, guanyadors del Premi Frederic Roda 2015. Foto: Òmnium Cultura / Dani Codina

El jurat del Premi Frederic Roda de Teatre haurà de triar l’obra guanyadora en funció de la seva qualitat, originalitat, contemporaneïtat i per la utilització dels llenguatges més actuals. Podran participar en aquesta convocatòria els autors majors de 18 anys, a títol individual, amb obres dramàtiques originals, inèdites i no estrenades, amb temàtica lliure. El període de presentació de sol·licituds i textos és del 6 de maig al 28 de juny de 2019 i podeu trobar més informació a www.diba.cat/web/cultura/premi-frederic-roda.

Lluïsa Cunillé, guanyadora del Frederic Roda 2014. Foto: TNC

Publicitat