Dissabte, 28 novembre 2020

Nova edició de la Firafoc, la fira del foc i la pólvora a Catalunya

|

28.03.2014 17:40h
[dropcap]A[/dropcap]quest dissabte tindrà lloc a Igualada la tercera edició de Firafoc, la fira del foc i la pólvora a Catalunya, organitzada per l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) i el grup Mal Llamp d’Igualada, i coordinada per Mapamundi Produccions. Durant tot el dia i fins a les 21h, a la plaça de Cal Font hi haurà estands d’artesans i de grups de foc i bestiari, a més d’una fira de productes pirotècnics i un carrusel infernal per als infants.

A les 12h del migdia tindrà lloc la inauguració oficial per part de les autoritats i es lliuraran diverses distincions: el nomenament dels Pólvores de Catalunya a membres de colles d’arreu del país, el nomenament com a Pólvora de Catalunya al fotògraf igualadí Santi Carbonell a títol pòstum i el nomenament de la companyia de teatre Comediants com a Pólvores Majors de Catalunya 2014.

A les 16h tindrà lloc una master class dels grups de tambors assistents a la fira. De 18h a 19h es durà a terme una Tabalada Infernal amb la participació dels grups de tabals per la Plaça de Cal Font, la Rambla i la Plaça de l’Ajuntament i, de 19 a 20h, una cercavila de tambors, diables, dracs i elements festius des de la Rambla fins a l’amfiteatre del Parc de l’Estació Vella. A les 20h hi haurà diferents espectacles pirotècnics, exhibicions i demostracions de foc, amb la Colla de Diables de Granollers, els Petits Diables d’Igualada i els Diables d’Igualada, els Cabrons de Vilanova del Camí, els Mansuets de Foc de Vilassar de Mar, els Dracs de Canyelles, el grup MalLlamp d’Igualada, els Diables del Prat, els Diables Foc i Gresca de Tarragona, els Diabòlics de les Roquetes del Garraf i Els Voladors, Trabucaires d’Igualada.

Coincidint amb la fira, s’han programat també conferències i demostracions: a les 11h Reparació de bèsties amb espuma de poliuretà, amb l’escultor David Abrodos, a la Biblioteca Central. Al llarg de la jornada, aquest escultor realitzarà el modelat d’un bust de drac al seu estand a Cal Font. A la tarda es durà a terme una Demostració pràctica de com reacciona el tubular ignífug davant del foc pirotècnic, amb l’empresa Tubular Multifuncional. Les pirotècnies participants a la fira són Antigua Casa Manuel Estalella S.L., Focs d’Artifici Europla, S.L., Pirotècnia Catalana S.A.i Pirotècnia Igual.

La fira també comptarà, a més, amb els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, Trabucaires d’en Toca-Sons de Taradell, Xixo Luthier, Olivia Cros (vestits de diables),Tubular Multifuncional i els constructors de bèsties Dolors Sans i David Abrodos.

- Advertisement -

firafoc

- Advertisement -