Dimecres, 21 octubre 2020

Nova parella de gegants dels Bombers

|

29.09.2014 ACN
Les figures pertanyen a la colla de geganters i grallers de La Llacuna i s’han presentat aquest diumenge coincidint amb el vintè aniversari dels primers gegants bombers

[dropcap]E[/dropcap]ls Bombers de la Generalitat compten des d’aquest diumenge amb un nou gegant i una nova geganta que els representaran a festes i actes populars. Pertanyen a la colla de geganters i grallers de la Llacuna (Anoia), els quals han volgut homenatjar els membres del cos, i especialment a aquells que han perdut la vida en acte de servei. Els nous gegants representen la versió actual de la parella de bombers creada el 1994, i que precisament commemoren el seu vintè aniversari. Les noves figures porten la indumentària actual del cos de Bombers, mentre que els primers gegants porten un uniforme ‘vintage’, corresponent al que es portava fa dues dècades.
La celebració doble -la presentació de les noves figures i el vintè aniversari dels primers gegants-, ha comptat amb la presència de setze colles geganteres i entitats de La Llacuna així com els Bombers Voluntaris del municipi, que han actuat de padrins honorífics dels nous gegants. També ha assistit el cap de guàrdia dels Bombers de la Generalitat de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Moisés Galán, en representació de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya.

La primera parella de gegants bombers ha actuat en diversos aplecs de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya i ha participat en les sessions fotogràfiques per al calendari solidari dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu Bombers amb causa de 2015. Per la seva banda, els nous gegants ja tenen actuacions previstes pels pròxims mesos.

915427

- Advertisement -