París serà la ciutat convidada de les festes de la Mercè 2016

El programa de la festa major de Barcelona mostrarà una part de la important escena cultural i artística de la capital francesa

París serà la ciutat convidada de la Mercè 2016 de manera que el programa de la festa major de Barcelona mostrarà una part de la important escena cultural i artística de la capital francesa. Segons ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona, l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha acceptat la proposta que li ha fet la seva homòloga de Barcelona, Ada Colau, en una trobada aquest dissabte al matí. Hidalgo ha transmès la voluntat de reforçar els vincles amb la capital catalana.
Al llarg dels propers mesos, equips tècnics i artístics dels dos ajuntaments treballaran per dissenyar conjuntament els actes que la Mercè dedicarà a París.

El programa de ciutat convidada de la Mercè el va crear l’Ajuntament de Barcelona per poder acollir les expressions culturals de ciutats significatives per la seva riquesa cultural i pels llaços d’amistat i de cooperació amb Barcelona. Els darrers anys ho han estat Buenos Aires (2015), Estocolm (2014), Viena (2013), Montreal (2012), Sant Petersburg (2011), Dakar (2010), Istanbul (2009), Quito (2008) i Medellín (2007).

Ada Colau es troba aquests dies a París amb motiu de la Cimera de Governs Locals contra el canvi climàtic i Berta Sureda ha assistit com a vice-presidenta a la reunió de la Comissió de Cultura de CGLU (Ciutats i Governs Locals Units), encarregada de la posada en pràctica de l’Agenda 21 de la Cultura.