Dimecres, 5 octubre 2022

MÚSICA

Pau Debon: “El disc havia d’evocar el temps d’Antònia Font que enyorem nosaltres i el públic”

L'univers còsmic i oníric del grup torna aquest divendres amb 'Un minut estroboscòpica', el desè disc del grup

|

Antònia Font irromp aquest divendres a les novetats discogràfiques amb ‘Un minut estroboscòpica’ (Primavera Labels), el primer àlbum després d’una dècada de silenci i de set anys separats com a banda. El disc inclou deu noves cançons que retornen a l’essència del grup mallorquí amb el seu particular univers còsmic, oníric i existencialista, amb l’amor, el camp, el comportament humà i la vida i la mort com a protagonistes. “Necessitàvem tornar enrere i tenir les sensacions de quan Antònia Font va ser el què va ser”, reconeix a l’ACN el seu vocalista, Pau Debon. Per ell, l’àlbum havia d’evocar els temps que “enyorava” tant la banda com el públic. Amb tot, augura que després de la desena de concerts, Antònia Font “acabarà i no farà res més”

Segons Pau Debon, el grup no tenia ganes ni d’experimentar ni de cercar nous camins, sinó mirar enrere i reconèixer-se en allò que van ser. “Som els mateixos i hem funcionat com que ho fèiem fa deu anys”, opina, amb un disc “molt similar” als publicats anteriorment. Sí que veu en el nou projecte discogràfic un punt “més madur i elegant”.

Els components volien fer un disc del qual n’estiguessin convençuts i que incorporés els canvis de cadasú al cap d’una dècada. Una evolució que creuen que també haurà experimentat el seu públic, que no els veu a l’escenari des de fa set anys. A diferència del ‘Vostè és aquí’, però, Antònia Font ara no ha intentat buscar els seus “límits musicals” i el vocalista creu que hauria estat un “error” tornar a fer un disc tan “experimental”.

També descarta, en aquest moment, que el grup publiqui un altre disc, tot i que reconeix que no n’han parlat. “Va ser difícil trobar la fórmula adequada per tornar-nos a ajuntar. Més enllà d’això poden passar moltes coses, però crec que no farem un nou disc i 60 concerts, ho dubto”, bromeja durant l’entrevista amb l’Agència.

En aquest sentit, atribueix quasi a una casualitat la retrobada, conseqüència del Concert per la Llibertat d’Expressió, que els va fer adonar que, malgrat els anys, el grup estava “viu”. “Sempre deiem que Antònia Font estva mort i enterrat. Amb l’actuació a Palma vam verure que no estava ni mort ni enterrat”, explica.

Un disc que acaba “a dalt de tot”

El disc, amb deu cançons, comença amb la peça que dona nom al disc, ‘Un minut estroboscòpica’, un “joc de paraules” que funciona i que creuen que és la “més reperesenttva a nivell d’evocació, sonoritat i lletra” de tot l’àlbum.

La proposta discogràfica continua amb cançons sobre la quotidianitat d’uns ‘Amants perfectes’ o l’existencialista ‘Cultura silenci’, passant per ‘Una daixona de pols’ o ‘Invisible’, per acabar “a dalt de tot”, a parer del cantant del grup, amb les tres peces “rítmiques i fresques”: ‘Caramel·let’, ‘Cançó de llum’ i ‘Venc amb tu’, que inclou un premonitori “quan veig el meu futur, amb els seus interrogants, d’una sola cosa estic segur, vinc amb tu”.

Quatre parades anunciades fins ara

Amb el disc en digital i físic, Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon comencen el seu nou recorregut, que aquest any els portarà a fer quatre parades en grans escenaris. La primera serà al Primavera Sound, l’11 de juny. El seguiran Inca, València i el Palau Sant Jordi de Barcelona, l’últim dels anunciats, el 15 d’octubre. L’any que ve preveuen sumar-hi sis concerts més, encara sense data.

La publicació s’acompanya d’una nova entrega audiovisual que posa imatges a la cançó ‘Oh La La’, una travessia pel desert on el protagonista indaga en la recerca dels seus records. La proposta està dirigida per Marc Pujolar i rodat a Mèxic.

Publicitat