Dissabte, 12 juny 2021

LLIBRES

Presentada la imatge de la FM de Vilafranca 2016

|

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca s’han decantat per la proposta de l’estudi Rufus. Els colors seran l’element clau.

Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

Encara manquen sis mesos per celebrar-se però la festa major de Vilafranca ja comença a agafar forma. O més ben dit color. Ahir a la tarda els cinc administradors van fer pública la imatge que servirà per identificar gràficament la festa de 2016. Es tracta de la proposta de l’estudi de disseny Rufus, de Sant Cugat Sesgarrigues, escollida entre les 4 propostes que s’han presentat.

Els dissenyadors, Raül González i Sònia Puig, van detallar la línia que vol seguir la imatge comunicativa de la festa. Gonzàlez va explicar que per inspirar-se entenien que la festa “no és una única cosa, ja que és una suma de molts elements i molts variables i que té la particularitat que cadascú se la fa seva.” Per això han volgut generar tot tipus d’aplicactius i elements per comunicar tot el que implica la festa major, més enllà d’un sol concepte. Rufus proposa escapar-se de la rigidesa d’un sol logo o una imatge identificativa i proposen “jugar” amb diversos elements que els permeti crear una imatge dinàmica i colorista, perquè tothom se senti identificat.

Aquests aplicatius, formats per diferents peces fotogràfiques (cartells, banderoles de publicitat, etc) implicaran per exemple barrejar elements com els balls i el bestiari, amb un punt divertit i fins i tot “canalla”, amb l’objectiu de “jugar” i omplir la vila de color. Uns dissenys, tal com reconeixen des de Rufus, marcats per un caràcter gràfic molt típic dels anys 70.

Properament els seus dissenys s’adaptaran a la pàgina web de la festa major, a les xarxes socials o l’app, i a partir de la primera setmana del mes de març ja es podrà trobar a les suadores que els administradors posaran a la venda, el primer marxandatge de la FM d’enguany.

 

Publicitat