Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

ARTS ESCÈNIQUES

Quatre espectacles professionals al Dansòmetre de Vilafranca del Penedès per celebrar el Dia Mundial de la Dansa

El Festival de Dansa de Vilafranca del Penedès programa diverses activitats que es celebraran del 24 d'abril al 2 de maig

|

Els espectacles del Dansòmetre arriben el pròxim dijous 29 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de la Dansa. L’obriràn la companyia Du’K’to amb l’espectacle ‘Cafuné’, on la fusió de la dansa i l’acrobàcia fan d’aquesta peça, vestida amb música en directe, una estructura trencadora, multidisciplinària, propera i adreçada a tots els públics. Tindrà dues funcions (al Pati de l’Escorxador de Vilafranca, a les 17h i 18.30h amb entrada gratuïta) -reservant plaça, entre altres mesures anticovid-.

L’endemà divendres 30 serà el torn per la Companyia La Taimada, que portarà el seu espectacle transgressor ‘LO.LI.TA.’ al Teatre de Cal Bolet (20h). Inocència, bellesa i degradació són els tres eixos que vertebren aquesta versió de Lolita, obra mestra de Nabokov. La Taimada però, l’adapta i defuig de significats i estereotips per suggerir sonoritats i imatges ocultes.
Tot seguit, serà el torn per la ballarina local Aina Alegre, d’Estudi 3, amb la seva ‘Persistència del picar’, una performance creada a partir d’un recull de converses amb persones vinculades al ball dels Pastorets de Vilafranca i que forma part d’una col·lecció d’estudis de recerca de pràctiques físiques, oficis i danses que impliquen el gest de picar a terra o sobre una superfície i que en conseqüència produeixen una ressonància corporal.

El diumenge 2 de maig, també al Teatre de Cal Bolet, s’oferirà el darrer dels espectacles professionals a càrrec de la Companyia de Ballet de Barcelona, que portarà a la capital de l’Alt Penedès el seu espectacle ‘Mixed Bill’. Els barcelonins presenten una barreja dinàmica i emocionant de diversos estils, incloent peces de Le Corsaire o La Mort del Cigne , entre d’altres, així com Together, la nova creació d’Antonio Carmena, exsolista del New York City Ballet, i Marcus Salazar.

Les activitats formatives

El Dansòmetre inclou activitats formatives de dansa, com la que oferirà Olga Àlvarez amb una classe magistral sobre la tècnica ‘Presence’, o les classes magistrals de diferents disciplines a càrrec de les Escoles de Dansa de Vilafranca.
Per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, les Escoles de Dansa de Vilafranca han enregistrat un vídeo que s’emetrà a través de les seves xarxes socials, les xarxes socials d’Espectacles Vilafranca i per Penedès Televisió. En cada vídeo, cada escola representarà una peça artística.

Les entrades del Dansòmetre ja es troben a la venda a la pàgina web espectacles.vilafranca.cat i compta amb un abonament específic, que consisteix en la compra de dues entrades, amb un 50% de descompte pels espectacles.

Publicitat