Dimarts, 20 octubre 2020

Quatre referents de la música familiar a Catalunya creen el festival en línia Us Estrimem Fest

Dàmaris Gelabert, El Pot Petit, Reggae per Xics i Xiula emetran els seus concerts des de l'Auditori de Girona, al juny

|

Dàmaris Gelabert, El Pot Petit, Reggae per Xics (The Penguins) i Xiula, quatre referents de la música familiar a Catalunya, s’han unit per crear Us Estrimem Fest, un festival en línia amb concerts en directe des de l’Auditori de Girona. Els grups actuaran, respectivament, el 6, 7, 13 i 14 de juny per animar els més petits i pal·liar l’absència d’ingressos dels conjunts mentre no es reprèn l’activitat cultural “amb total normalitat”. La iniciativa i direcció de l’esdeveniment és dels mateixos grups, amb el suport de l’Ajuntament de Girona i Ticket Concerts. L’entrada virtual constarà d’un abonament familiar únic per veure els quatre concerts amb un cost de 20 euros. Ho explica a l’ACN el saxofonista de The Penguins, Eduard Polls.
Us Estrimem Fest serà pioner a l’estat en retransmetre concerts en directe de música familiar per streaming. De festivals confinats se n’han creat diversos durant la crisi de la covid-19, però fins ara cap d’específic per aquest segment de la població. A més, la iniciativa parteix dels mateixos grups que hi participaran, en aquest cas, quatre dels referents musicals locals dels més petits: la cantant Dàmaris Gelabert, ‘Reggae per Xics’, El Pot Petit i Xiula.

“La idea neix enmig del confinament, per recuperar la nostra activitat com a bandes i reorientar-la per oferir al nostre públic un producte musical de qualitat, sense les limitacions tecnològiques i pressupostàries de les xarxes socials amb què hem estat treballant aquests mesos de forma gratuïta”, detalla a l’ACN el component de Reggae per xics (The Penguins), Eduard Polls.

El músic explica que, amb la resta de grups participants, han treballat durant l’últim més dissenyant aquesta ronda de quatre concerts pel segon i tercer cap de setmana de juny, que oferiran respectivament en directe des de l’Auditori de Girona. “De seguida tothom es va animar moltíssim”, destaca. La col·laboració, més, ha servit “per teixir un sentiment de fraternitat” entre les quatre bandes, que no havien treballat mai plegats abans.

Els concerts –l’ordre dels quals encara no s’ha fet públic- es transmetran en streaming a través de Ticket Concerts (i els seus diversos suports, web, televisió connectada i app). A la sala de concerts no hi haurà públic, és clar, però sí 5 càmeres i un equip de realització professional per enviar l’emissió en directe a les cases d’arreu del territori.

- Advertisement -

Els grups oferiran interacció en directe des de les xarxes socials i a més, es podran veure els concerts fins a 24 després de la seva emissió en directe. En aquest aspecte, Polls subratlla que els espectacles s’han plantejat perquè les famílies puguin interactuar abans, durant i després del concert. “Busquem crear un concert interactiu, amb participació a través de les xarxes socials, on el públic en algun moment pugui decidir fins i tot què passa sobre l’escenari”, detalla.

L’entrada constarà d’un abonament familiar únic per veure els quatre concerts amb un cost de 20 euros. Els tiquets es posen a la venda aquest divendres i les primeres vint-i-quatre hores tindran un descompte especial del 20%. Al respecte, el músic de The Penguins valora la modalitat d’abonament escollida, i la defensa, de la mateixa manera que existeixen subscripcions a plataformes audiovisuals.

- Advertisement -

Us Estrimem Fest no tindrà, en principi, continuïtat més enllà d’aquests quatre concerts. “Serà un concert puntual, i esperem que en un futur no sigui necessari haver de repetir aquest tipus de propostes de manera habitual, perquè el nostre lloc són les places i els carrers”, diu Polls. No obstant això, el saxofonista reconeix que “l’estructura” del festival i la col·laboració entre les bandes s’ha plantejat amb un “horitzó” de seguir treballant conjuntament, “sigui amb el festival online o amb altres projectes musicals”, en un futur.

- Advertisement -