Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

MÚSICA

Reïna, guanyador del Sona9 2020, canta a l’amor en el seu primer disc, ‘Arts marcials’

Pere Amer destaca que volien fer un àlbum "molt variat i que cada cançó fos un petit experiment en si"

|

Els manacorins Reïna han publicat el seu primer treball discogràfic, ‘Arts marcials’ (U98 Music, 2021). Un disc que té l’amor com a letimotiv, com explica, el guitarra del grup Pere Amer, en declaracions a l’ACN. “Volíem fer un disc amb lletres sobre l’amor, però volíem parlar de diferents amors, des del més clàssic de parella cap a un més familiar i cap a l’amor propi i intentar-ho fer des de perspectives diferents”, assenyala. Més enllà de les lletres, Amer remarca que volien fer un àlbum “molt variat i que cada cançó fos un petit experiment en si”. El grup, format per Carme Vives, Pere Amer, Adrià Mayordomo i Biel Riera, va guanyar la passada edició del concurs Sona9.
Amer explica que no van començar a fer les cançons d”Arts marcials’ amb les melodies sinó a partir de les lletres. Tenien un document fet amb moltes lletres i van escollir les seves preferides i a poc a poc van anar posant música i pensant una melodia o un estil o un arranjament per compondre-les. “És poc habitual començar per les lletres, però li volíem donar un valor més especial i cuidar-ho més”, confessa.

El guitarrista destaca que volien fer un disc que els “fes il·lusió escoltar a tots quatre”, un àlbum que “fos molt variat i que cada cançó fos un petit experiment en si i intentar experimentar amb diferents tipus producció i d’instruments i diferents estils de música, amb arranjaments que sonessin diferents”.

Amer reconeix que en el moment de produir les cançons i “d’intentar dinamitzar el procés de composició i producció” sí els va afectar la covid-19 perquè les van començar a fer durant el confinament i van haver de treballar-les des de la distància. La situació general de la covid-19, apunta, “ens ha afectat en el ritme de poder compondre les cançons, però els temes en si no tenen res a veure amb la pandèmia”.

Admet que els hi fa molta il·lusió fer un concert amb gent dreta i el 100% d’aforament. Reïna, expressa, és un grup que va començar durant la pandèmia de la covid-19 i no havien pogut fer un concert en condicions normals, ja que sempre els havien fet amb gent asseguda i mascareta. “Ara ens fa il·lusió trobar concerts amb un aforament més gran i que es pugui sentir una mica més de calor”.

El grup va guanyar la passada edició del concurs Sona9. El guitarrista apunta que guanyar el concurs va fer que tinguessin una repercussió més gran i ha agilitzat el procés de creació i publicació del disc.

Reïna neix del grup Galindons, quan Pere Amer, el seu cantant i guitarra, va decidir engegar un projecte nou amb Carme Vives, cantant de Manacor que havia començat a compondre els seus temes.

Publicitat