Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

Ressons, el nou festival al Penedès impulsat pel Cruïlla

El cartell inclou una quarantena d’artistes en cellers de la comarca amb un aforament d'entre 300 i 3.000 assistents

|

- Publicitat -

El Cruïlla continua estenent els seus horitzons i impulsa ara un nou certamen al Penedès. Es tracta del festival Ressons Penedès, que celebrarà la primera edició els dies 28, 29 i 30 d’abril. La iniciativa, segons ha pogut saber l’ACN, fusionarà l’enoturisme i la música amb un cartell format per 37 artistes catalans i espanyols que actuaran a una vintena de cellers i espais patrimonials i naturals de l’Alt Penedès. Les actuacions del Ressons Penedès tindran un aforament d’entre 300 i 3.000 persones. El cartell, format per 33 concerts, s’anunciarà divendres que ve. El nou certamen segueix l’estela del Cruïlla DO Terra Alta, en què el festival sortirà per primera vegada de la demarcació de Barcelona els dies 22 i 23 d’abril.

El Cruïlla DO Terra Alta compta amb una oferta musical amb noms com els Amics de les Arts, que presentaran nou treball el dissabte, i M Clan, i Damaris Gelabert i els valencians La Fúmiga, diumenge al migdia. Miqui Puig serà l’encarregat de posar música a la zona ‘Village’ on es gaudirà dels vins i la gastronomia terraltina.

Publicitat

El Ressons Penedès i el Cruïlla DO Terra Alta, però, no són les primeres iniciativa paral·leles al festival massiu d’estiu que organitza el Cruïlla al Parc del Fòrum. Des de la irrupció de la pandèmia, l’estiu del 2022 -en què tots els grans festivals van haver de suspendre les seves edicions per no poder garantir la distància de seguretat sanitària-, el Cruïlla va idear una alternativa, el Cruïlla XXS, que s’ha mantingut una vegada superada la crisi sanitària. També compta amb edicions més petites a la tardor i a la primavera.

Més de 70.000 espectadors l’estiu passat

El Cruïlla va tancar l’edició passada havent recuperat les xifres d’assistència prepandèmiques, amb un total de 72.000 espectadors en quatre dies. El festival va comptar fer passar pel Fòrum artistes com Jack White, Duran Duran, Rubén Blades, Editors i Residente, entre d’altres.

La direcció del festival insisteix que, malgrat la bona xifra d’assistència any rere any, no busquen batre rècords i mantenen el model propi de festival gran però amable, amb un ADN barceloní i una agenda pròpia d’artistes.

Ressons Penedès és una iniciativa de Cruïlla i McCann coordinada pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el suport de setze cellers i sis municipis.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies