Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

Salva Racero de Lax’n’Busto: ‘Que tot sigui més senzill és un desig’

|

- Publicitat -

Per Ramon Texidó / ACPG – Redacció
Fotos: Jordi Santacana

“Lax’n’Busto no canvia. El 99,9% de les cançons que toquem les hem escrit els membres actuals de la banda i això fa que l’ADN de Lax’n’Busto hi sigui sempre”

[dropcap]D[/dropcap]esprés de quatre anys sense entrar a l’estudi en un parèntesi creatiu, que no artístic, Lax’n’Busto acabada de publicar ‘Tot és més senzill’, un treball discogràfic que recull noves sonoritats i propostes que mantenen, però, l’ADN de la banda. Entrevistem Salva Racero, veu del grup, perquè ens avanci les novetats del nou disc que ja estan presentant per arreu de Catalunya en una nova gira de la banda.

Publicitat


Per què ‘Tot és més senzill’?

 Que tot sigui més senzill és un desig que tenim des del grup, perquè la veritat és que de senzill no hi ha gaire res, avui en dia. ‘Tot és més senzill’ també explica com hem treballat aquest disc, buscant la senzillesa de la música, on una veu i una sola guitarra ja funcionen, tornant a l’essència de les cançons.

Com heu viscut l’enregistrament a l’estudi?

Per la meva experiència de tres discos amb Lax’n’Busto tots els enregistraments tenen moments bons i moments dolents. Pensa que es suma l’energia de sis persones (o a vegades fins i tot més) en un sol lloc amb un sol objectiu i això fa que es visqui tot d’una manera molt intensa. És un procés molt enriquidor. En el cas d’aquest disc hem volgut trobar la sonoritat natural, de quan toquem tots junts, o sigui que mentre assajàvem enregistràvem, i alguns dels talls fins i tot han anat a parar al disc.

De quines novetats creatives n’esteu més satisfets?

 

La novetat creativa més important crec que és el que et comentava, la simplicitat, aconseguir tornar a l’essència, a la puresa de la música i les cançons, sense artificis.

img_20130425171651

Què ens expliqueu a través de les lletres de les cançons?

A les cançons parlem de la vida quotidiana, per això la gent s’hi sent molt identificada. Parlem del dia a dia, de desitjos personals, de l’amor,…

Què hi ha del Lax’n’Busto de sempre?

Lax’n’Busto no canvia. El 99,9% de les cançons que toquem les hem escrit els membres actuals de la banda i això fa que l’ADN de Lax’n’Busto hi sigui sempre. El que sí és veritat és que nosaltres som un grup de pop rock i aquest disc és més pop que els anteriors.

Per què us heu produït vosaltres mateixos el disc?

Perquè estem en un punt en què creiem que nosaltres mateixos ho podem fer. En Jesús Rovira ha adquirit molta experiència produint discos d’altres grups a la Casa Murada i en Jimmy, en Pemi o jo mateix tenim suficient experiència com per entendre que havíem de fer un pas més i produir-lo nosaltres. El que sí hem buscat és una visió des de fora que ens ha donat Paco Loco, que s’ha encarregat de fer les mescles del disc, amb tota llibertat.

Com valoreu l’acollida del primer senzill, ‘Creu-me’?

És una cançó diferent a les anteriors i això ha fet que ningú quedés indiferent. Ha creat molta curiositat per conèixer la resta de cançons del disc.

I què es trobarà el vostre públic als directes de la nova gira?

El més bonic serà que ho vinguin a descobrir (riu). Al directe intentarem tocar el màxim de cançons del disc nou però no hi faltaran les de sempre.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies