Dissabte, 28 novembre 2020

Stay Homas: “Volem tenir continuïtat més enllà del confinament”

El grup revelació de la crisi del coronavirus diu que el projecte els permet "versatilitat estilística i lingüística"

|

S’han convertit en el grup revelació de la crisi del coronavirus. Els Stay Homas eren, abans de l’existència de la covid-19, el trompetista Klaus Stronik i el baixista Ray Benet de Buhos i el trombonista i vocalista Guillem Boltó de Doctor Prats. El confinament, però, els va trobar compartint pis a l’Eixample de Barcelona. Els seus vídeos casolans diaris s’han fet virals i han arribat a orelles de músics internacionals com Michael Bublé, que ha fet una versió del ja popular ‘Gotta be patient’. El trio, que acaba de fitxar per Sony, explica que volen tenir “continuïtat” més enllà del confinament combinant-t’ho amb les seves bandes originals i reconeixen que el grup els permet una “versatilitat estilística i lingüística” més enllà.

Els tres músics es coneixien ja d’abans de començar els projectes de Doctor Prats i Buhos. El fet de viure junts va propiciar que comencessin a penjar una cançó a les xarxes socials cada dia i l’èxit els va fer repetir. Mai s’havien plantejat fer res junts i sempre feien broma que començarien un projecte plegats “el 2023” per incloure-hi les “inquietuds musicals” però mai s’havia arribat a articular. “Hem nascut gràcies al coronavirus”, reflexiona Klaus Stroink.

Com la formació del grup, “l’eclecticisme i la diversitat d’estils” tampoc ha estat buscada, sinó conseqüència de fer “cançons en ‘mode exprés'” i amb limitacions instrumentals. “Hem intentat transmetre-ho amb tots els gèneres que ens agraden i que ens fan sentir còmodes”, afegeix. Canten a la vida confinada i al futur que els espera barrejant estils musicals i llengües (del català, passant pel castellà, l’anglès i un portuguès “una mica inventat”) sempre amb “espontaneïtat” i un “toc d’humor”.

La banda vol “poder sortir” de les pantalles i fer un pas “més enllà” per trobar-se amb el públic. “Ens faria il·lusió fer un concert. I, si en surten més, doncs endavant”, precisen en declaracions a l’ACN. En aquest sentit, dubten a l’hora de fer plans de futur perquè “fa menys de dos mesos” que no existien i “d’aquí dos mesos” no saben com estarà. “No sabem a què agafar-nos per plantejar els propers mesos, però tenim il·lusió i ganes”, explica Guillem Boltó.

- Advertisement -

Amb tot, es plantegen com seria “un directe” real i, fins i tot, si seria amb una banda més ampla, si mantindran “l’essència” amb el cubell de fregar, la percussió i la guitarra. “No ho sabem, cada dia pensem una cosa diferent i dependrà de quan es pugui tornar als escenaris”, explica Boltó, que l’únic que tenen clar és que volen “respectar” allò que necessiti cada cançó.

- Advertisement -