Dilluns, 25 gener 2021

Tarragona acull una trobada gegantera per la Independència

|

07.07.2014 ACN
L’ANC de la ciutat ha donat així el tret de sortida a les activitats d’estiu, que s’allargaran fins l’Onze de Setembre

[dropcap]G[/dropcap]egants arribats d’arreu de la demarcació tarragonina han omplert aquest dissabte a la tarda la Rambla Nova de la ciutat, en un esdeveniment organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Tarragona. En total, una cinquantena de colles han acudit a la cita, amb la qual l’entitat enceta les activitats al carrer que farà durant tot l’estiu de cara a escalfar motors per l’Onze de Setembre. Molts dels gegants participants, així com els membres de les colles, portaven banderes estelades lligades al coll. L’acte, totalment festiu, ha anat acompanyat de música. La cercavila ha transcorregut pel centre de la ciutat i ha acabat a la plaça de les Cols, amb una exhibició final.
Aquesta és la primera gegantada per la independència que s’organitza a Tarragona. La convocatòria ha anat a càrrec de l’ANC de la ciutat, que vol realitzar diversos actes des d’ara i fins a la Diada. Albert Cortés, coordinador de l’ANC de Tarragona, ha explicat que amb l’acte d’aquest dissabte es “visualitza” la independència, i ha reconegut no saber si se’n poden fer més en altres indrets del territori.

A nivell de ciutat, Cortés sí que ha detallat les properes accions que duran a terme aquest estiu. La propera serà el 2 d’agost, quan es farà a Tarragona l’assaig de la V -el primer va tenir lloc fa dues setmanes a Tortosa-. El 16 d’agost, tal com es farà també en altres ciutats catalanes, es realitzarà un mosaic amb la cara d’un polític internacional, “per internacionalitzar la qüestió”, ha manifestat Cortés. Tot i que encara no està confirmat, l’acte es podria fer a l’amfiteatre romà, i el personatge podria ser el polític italià Matteo Renzi. Finalment, la setmana de l’Onze de Setembre l’ANC organitzarà també alguns actes previs a la V que tindrà lloc a Barcelona.

898327

 

- Advertisement -