Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Tarragona celebra aquest dissabte la Nit del Patrimoni amb portes obertes als principals recintes

Tarraco Viva es durà a terme entre la segona i la tercera setmana d'octubre

|

Més notícies

- Publicitat -

Tarragona celebrarà aquest dissabte una nova edició de la Nit del Patrimoni. Es tracta d’una iniciativa del grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, a la qual Tarragona s’adhereix. Així, hi haurà visites guiades gratuïtes al pretori, el circ, el passeig arqueològic i les cases museu. El conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, ha garantit que “les visites seran 100% segures” i que es compliran totes les mesures de seguretat, limitació d’aforament inclòs. A la vegada, ha avançat que l’edició d’enguany de Tarraco Viva -que al maig va quedar ajornada per la pandèmia- se celebrarà “entre la segona i tercera setmana d’octubre”.
La Nit del Patrimoni arriba enguany a la tercera edició amb la novetat que, per primer cop, comptarà amb la participació de la UNESCO, que la retransmetrà en ‘streaming’ al seu web. També hi haurà l’espectacle de dansa ‘Segments’, de la Cia. Lali Ayguadé, a les deu del vespre al Fòrum Local, i que es podrà veure mitjançant invitació prèvia. Pinedo ha desitjat “que la gent s’acosti al patrimoni i el pugui veure de nit”.

Alhora, ha destacat que “l’esdeveniment és fonamental” per la temporada que s’inicia a nivell de difusió dels elements patrimonials, i que es completarà amb una nova edició de Tarraco Viva i la commemoració del 20è aniversari de la declaració de Tarragona com a ciutat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

- Publicidad -

Per la seva banda, la consellera de Turisme, Cinta Pastó, ha posat de manifest que a nivell de gestió de la pandèmia la ciutat “ho està fent bé” i ha posat de manifest que si durant aquests dies l’índex de rebrot baixa, més gent visitarà la ciutat”.

- Publicitat -