Dilluns, 20 setembre 2021

LLIBRES

Temporada Alta oferirà uns 80 espectacles a distància amb un apartat específic de nous formats

La nova línia del festival també oferirà un catàleg amb obres internacionals i la majoria del contingut serà de pagament

|

El festival Temporada Alta estrena una nova línia del festival centrat en nous formats de creació artística i en la reproducció d’obres internacionals. Aquest apartat ‘a distància’ del festival tindrà uns 80 espectacles, una xifra que el director ha avançat que es pot augmentar, ja que és “com un xiclet” que s’anirà adaptant a la situació. Per això si les restriccions sanitàries impedeixen seguir algun espectacle en directe, els espectadors podran veure’ls en ‘streaming’. Per altra banda, Temporada Alta també oferirà un catàleg amb diverses produccions internacionals que es podran veure des de casa per tan sols 3 euros. La resta d’espectacles seran majoritàriament de pagament.
El festival Temporada Alta s’ha adaptat a les restriccions sanitàries i ha optat per encetar una part de la programació que el públic podrà seguir a distància. Es tracta d’un conjunt d’uns 80 espectacles en què hi ha nous formats de creació escènica i també retransmissió per ‘streaming’ d’algunes obres o un catàleg amb diverses produccions internacionals que la gent podrà veure des de casa.

El director del festival, Salvador Sunyer, ha remarcat que aquesta nova línia del festival no s’ha creat “per retransmetre obres de teatre”, sinó que està més enfocat a “explorar nous formats” de creació escènica. El director ha augurat que “en un futur” la majoria dels festivals tindran programació presencial i digital, per això han optat per avançar-se i crear aquesta línia per veure quin tipus de propostes fan els artistes i també estudiar “la resposta del públic”.

Dins de l’apartat de nous formats, el festival ha programat ‘La first casi blind date’, de Francesc Cuéllar, en què oferirà a l’espectador fer una cita a cegues amb un actor. Aquesta trobada es farà a través de la plataforma Zoom i la funció es desenvoluparà segons les respostes que doni l’espectador i l’actor. Es tracta d’una representació individual en què cada artista parlarà amb una persona diferent.

Per altra banda, el festival també ofereix al públic l’opció de viure un espectacle enmig de qualsevol supermercat a través de ‘Audioguia per a supermercats en temps de pandèmia’. Es tracta d’una proposta de Cabosanroque en què l’espectador haurà de descarregar-se un àudio i traslladar-se cap a un supermercat. Una vegada allà haurà de començar a escoltar el clip i anirà seguint la funció, que també li indicarà fins a quina secció del supermercat ha d’anar.

Una de les seves creadores, Laia Torrents, ha detallat que la iniciativa va néixer durant el confinament quan “anar al supermercat era l’únic espai socialitzador”. Ara, aquest espectacle ha remarcat que només té sentit “dins d’un supermercat i mentre s’hagi de portar mascareta”, ja que després quedarà descontextualitzat.

Un catàleg amb les produccions internacionals

Per altra banda, la programació a distància també inclourà un catàleg amb diverses produccions internacionals. Sunyer ha destacat que es tracta de la programació “més important que podria tenir un festival”. Dins del catàleg d’obres que la gent podrà veure des de casa hi ha ‘Out of context’, d’Alain Platel, ‘Uncanny Valley’, de Rimini Protokoll, o ‘You are my destiny’, d’Angélica Liddell. També es podran veure les obres de la Royal Shakespeare.

Sunyer ha detallat que algunes obres “aniran entrant i sortint” ja que no es podran veure totes al mateix moment. Tot i així, qualsevol que les vulgui veure podrà fer-ho per 3 euros i podrà accedir a totes elles. Aquests diners aniran a l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) per ajudar al sector de la crisi generada pel coronavirus.

Una programació que és “un xiclet”

El director del Temporada Alta ha avançat que la programació del festival en format digital serà “un xiclet” que s’anirà adaptant a les necessitats de cada moment. Per això, si hi hagués algun moment en què “s’han de tancar els teatres” es podran oferir algunes representacions per ‘streaming’. De fet, ja hi ha la previsió de fer-ho amb el X Torneig de Dramatúrgia i també amb l’espectacle inaugural.

Sobre aquesta producció de Julio Manrique, Sunyer ha detallat que la gent que vegi l’obra des de casa veurà “coses diferents” que la gent que estigui al teatre, ja que hi haurà un equip de realització que anirà emetent alguns continguts a través de la pantalla.

Malgrat tot, Salvador Sunyer preveu que la línia digital del festival es mantingui quan s’acabi la pandèmia. “Creiem que a mig termini hi haurà un Temporada Alta en format presencial a Girona, Salt i aquest entorn i un altre Temporada Alta virtual que es podrà veure a tot el món”, ha reblat el director del certamen.

Les entrades pels espectacles virtuals ja estan a la venda des d’aquest mateix dilluns a la una del migdia.

Publicitat