Setmanari digital i cultural

Dimecres, 5 octubre 2022

L’essència de l’Edat Mitjana tornarà a envair Montblanc en el marc de la 26a edició de la Setmana Medieval

|

Més notícies

- Publicitat -

Les representacions de nit de la vida medieval i la recuperació del concurs de joglars, entre les principals novetats

Montblanc (ACN).- L’essència de l’Edat Mitjana tornarà a envair el municipi de Montblanc en el marc de la 26a edició de la Setmana Medieval. El tret de sortida es donarà el proper divendres 19 d’abril amb el pregó a càrrec d’András Gulyás, -excònsol d’Hongria a Barcelona-; les rondes trobadoresques i el sopar reial. Entre les principals novetats hi ha la recuperació del Concurs de Joglars -després de 2 anys-, basat en diferents espectacles protagonitzats per joglars, joglaresses i trobadors. L’altre “gran i nou al·licient” és l’estrena de les representacions de nit de la vida medieval. Es tracta d’una ruta nocturna pel casc antic de Montblanc on els visitants podran contemplar quadres temàtics de la vida medieval.
El concurs de joglars permetrà al públic descobrir alguns dels racons medievals de Montblanc mentre que gaudeixen de les històries èpiques dels joglars.

Entre les activitats que ofereix la Setmana Medieval, l’organització ha destacat la Representació de la Llegenda de Sant Jordi, la Dracum Nocte 2.0 -la invocació del Drac i les forces del mal-, el Mercat Medieval, la Coronació Reial o l’Entrega de Credencials. L’organització també ha posat de relleu el protagonisme que tindran les diferents representacions teatrals i espectacles de petit format, com el Mercat d’esclaus, l’Armament d’un cavaller o el Judici a un cavaller i una alcavota.

- Publicidad -

Amb més de 25 anys d’història, la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, que se celebra anualment pels volts de la Diada de Sant Jordi a Montblanc, és una de les festes de recreació històrica més importants de Catalunya.

Declarada d’Interès Turístic per l’estat espanyol i per la Generalitat, va néixer l’any 1987 quan va representar-se per primera vegada la Llegenda de Sant Jordi a la plaça Major de Montblanc i va constituir-se formalment l’Associació Medieval, entitat organitzadora de la festa. Un any més tard, l’any 1988, va celebrar-se la primera edició de la Setmana Medieval.

- Publicidad -

 

- Publicitat -