Setmanari digital i cultural

Dissabte, 21 maig 2022

FESTES I TRADICIONS

Tornen les festes de Santa Eulàlia amb activitats tradicionals per als més joves i cercaviles al carrer

Les colles castelleres de la ciutat actuaran a la plaça de Sant Jaume el diumenge dia 13

|

Tornen les festes Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de Barcelona, amb activitats de celebració de la cultura popular d’arrel tradicional i desenes d’activitats a l’aire lliure, entre l’11 i el 13 de febrer. Seran protagonistes els membres més joves de les colles i associacions. A la gegantona Laia l’acompanyaran els gegants i les gegantes, els dracs, els diables, l’Àliga de la Ciutat i moltes altres de les figures festives de Barcelona. Les colles castelleres de la ciutat tornaran a actuar a la plaça de Sant Jaume i per primer cop, el cant coral participa en les festes amb les veus més joves del Raval i els veterans Cors de Clavé. A les ballades de sardanes i mostres d’esbarts s’hi sumen les colles bastoneres.

Les colles castelleres de la ciutat tornaran a actuar a la plaça de Sant Jaume, el diumenge dia 13 a les 11.30 h del matí. Les colles hauran d’aixecar tots els seus castells a l’antiga, simultàniament i en un temps limitat a 60 minuts.

Es podrà visitar fins al 12 de febrer al Palau de la Virreina la tradicional mostra de gegantes Laies, per reivindicar santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines. A El Born CCM, del 5 al 12 de febrer hi haurà l’Exposició de gegantons, bestiari infantil i capgrossos de Barcelona, en una exposició conjunta inspirada per l’esperit integrador i cohesionador característic de la cultura d’arrel i de les colles que la fan possible.

El divendres dia 11 començaran els actes de celebració amb la tradicional Audició festiva des del Carilló del Palau de la Generalitat. Posteriorment, a les 20 hores començaran els protocols de l’Àliga que enguany, per primer cop, aniran seguits d’un concert dels Cors de Clavé a la mateixa plaça de Sant Jaume.

La diada de Santa Eulàlia, el 12 de febrer, començarà amb la cercavila de la Gegantona Laia i la cerimònia del penó, seguida de la Trobada sardanista infantil, la plantada i cercavila de les figures infantils de les colles geganters i la mostra d’Esbarts Dansaires infantils i juvenils. Entre moltes altres activitats tradicionals, a la tarda tindrà lloc La Passejada de les Laies, ofrena floral a la baixada de Santa Eulàlia i el Ball de Santa Eulàlia.

El diumenge dia 13 començarà amb la Matinada de grallers i la posterior actuació dels Falcons de Barcelona. L’esperada Diada castellera de Santa Eulàlia comptarà amb la participació de les colles castelleres de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família, la Jove de Barcelona, la de Sarrià i els Esquerdats, que a les 11.30 hores, a la plaça de Sant Jaume, començaran a aixecar els seus castells. Durant la jornada també hi ha haurà altres activitats tradicionals com la trobada de Puntaires, la Trobada de Tabalers o el Correfoc dels petits diables i les bèsties petites. En acabar el correfoc, un gran castell de focs acomiadarà, fins l’any que ve, Santa Eulàlia i la festa major d’hivern.

Publicitat