Tret de sortida a la temporada de foc amb els Diables Petits d’Altafulla

La Gemma Maymó és responsable del Grup de Diables Petits d’Altafulla. Formada en l’àmbit de les humanitats i mare de tres fills, escriu al bloc personal NoEnsAvorrim http://noensavorrim.blogspot.com.es/ on podeu trobar aquesta i d’altres cròniques relacionades amb el lleure i amb activitats per fer en família.

Gemma Maymó | Altafulla

Ens acostem a Sant Joan i això vol dir època de revetlles, de petards i de foc. Per a moltes de les colles i balls de diables significa el tret de sortida a la temporada del foc i per això els grups de diables comencem la nostra activitat.

Els Diables Petits d’Altafulla aquest cap de setmana, han fet la formació i la prova de foc dels nous membres del grup per tal que puguin obtenir el certificat que els acredita com a Consumidors Reconeguts com a Experts (CRE) i puguin participar al primer dels nostres correfocs. I és que nosaltres encetem temporada amb el correfoc del Sant Joan,  l’encesa de la foguera i a la rebuda de la flama del Canigó.

21

Al gdapetits ja fa temps que organitzem aquesta formació com una jornada festiva i aprofitem el dia per formar els nous diables, presentar el calendari d’actuacions i fer un dinar amb totes les famílies. Enguany com a novetat hem presentat l’staff dels diables petits, que són els nois i noies d’entre 14 i 16 anys que continuen al grup, que ja no tiren als correfocs i que ajudaran en la coordinació i funcionament del grup.

Així que a mig matí van començar a arribar il·lusionats els nens i nens i les seves famílies per a fer la formació. A través d’una presentació de diapositives fam parlar des orígens dels grups de diables, de les diferències entre el ball de diables tradicional amb altres grups i colles com la nostra, de la pirotècnica, dels elements de seguretat i dels orígens dels Diables d’Altafulla que enguany fan 30 anys! Un cop tots situats va arribar l’hora de posar-se el vestit i fer la prova de foc. Tots van ser una valents i van tirar un parell de carretilles i ja esperen la seva estrena amb la resta de diables del grup.

13403904_601905723320130_3904485327945462084_o

Al migdia havíem citat a totes les famílies per informar-los del calendari d’actuacions de la temporada i com és habitual la pallissa ens va quedar petita!

Simultàniament ja teníem a l’Armand començant a preparar la fideuà, perquè aquest cop ens aplegàvem 90 persones a dinar.

Amb els fideus  la cassola i tots preparats vam donar pas al dinar, a gaudir del sol i a començar a patir la calor!

El Grup de Diables Petit d’Altafulla està integrat per 60 nens i nens i per les seves famílies. A banda de participar en correfocs du a terme diverses activitats que contribueixen a la cohesió del grup i la nostra presencia a la xarxa es fa visible a través del bloc: http://gdapetits.blogspot.com.es/.

3