Tretze projectes teatrals participaran a la Mostra de Teatre de Barcelona per promocionar els joves creadors

La Mostra, que celebra vint anys, es podrà veure del 5 d’octubre al 2 de novembre al Raval

La Mostra de Teatre de Barcelona (MTB) celebra la seva vintena edició al Teatre del Raval, la seu on es representaran els tretze treballs seleccionats d’entre els més de 120 projectes presentats. La Mostra, que tindrà lloc del 5 d’octubre al 2 de novembre, té l’objectiu de promocionar i difondre les obres dels joves creadors emergents. La directora del festival, Empar López, ha destacat aquest dilluns la importància de la centralització del festival al Raval després d’haver passat per totes les “sales alternatives” de la ciutat, el que permet que “les obres guanyadores vagin programades per via comercial” i així puguin obtenir sempre el seu corresponent premi, ha matisat la directora.
La temàtica dels tretze treballs seleccionats cobreix un gran ventall de possibilitats, que van des de les més profundes reflexions metafísiques a ‘Diàlegs de dalt a baix’ (Oracles), la duresa del terrorisme a ‘Dimecres’ (Companyia Fènix), el descobriment de la identitat catalana a ‘Catalunya triomfant o rellotge sense agulles’ (La Virtuosa) fins a la recerca de nous reptes a ‘Love verkanding’ (Teatrama) o la presa de decisions poc encertades al thriller ‘Pell de porc’ (Brou d’Arts).

Com a propostes més interdisciplinàries destaquen Espai Dual amb l’espectacle ‘Be god is’, que fusiona el teatre gestual amb el circ i la música en directe, i Pro-Clap amb l’adaptació teatral de ‘Pretty Woman’ a ‘Pretty Hip Hop Woman’, on la dansa urbana pren un paper protagonista. A ‘Com nos tornem’ (Bubulinateatre), la poesia es fusiona amb la trama de l’obra. Altres projectes són ‘La gent que em veu’ (Francis Companyia), ‘Tres sombreros de copa’ (300 pistolas), ‘Up all night’ (Els McGregor Teatre), ‘Darrere la porta’ (Lasca Yero) i ‘Fuera, delante de la puerta’ (Jove companyia el plató de cinema).

La MTB en xifres

La directora de la Mostra també ha fet un balanç en xifres dels vint anys de demostracions, i ha explicat que per la MTB han passat 317 espectacles, 155 membres del Jurat, 1.470 actors, 317 directors, 341 autors, 40.681 espectadors i 102 membres del Comitè d’Honor, a més d’haver aconseguit que 73 companyies siguin programades per via comercial després del seu pas per la Mostra. A més, la Mostra va generar 20 festes de cloenda i 40 programes de televisió a BTV.

La MTB, iniciada a l’any 1996 sota direcció d’Empar López i organitzada per la institució Artípolis, comença com un “projecte sociocultural i artístic” que pretén donar oportunitats als artistes emergents per mostrar la seua feina i accedir al circuit professional, a més de tractar “d’apropar la col·lectivitat al teatre”, ha indicat Empar López.

1008085