Triomfa la foto d’una manifestant de Múrcia fent un pilar a la mobilització pels presos polítics

Les construccions de les colles castelleres van enlairar el missatge a la mobilització d’ahir a Barcelona reclamant l’alliberament dels presos polítics. Però a banda dels castells de mig centenar de formacions d’arreu del país, el pilar que no ha passat desepercebut a les xarxes és el que va protagonitzar l’Elena, una jove de Múrcia que forma part del moviment veïnal que des de fa més de 200 nits protesta contra el soterrament de les vies en aquella ciutat.

La noia, que no havia vist mai un castell en directe, va acceptar l’invitació de pujar a un pilar dels Falcons de Barcelona després que aquests coronessin una estructura exhibint una bandera de ‘No al muro’. A la tarda, la fotografia del pilar de  l’Elena va córrer com la pólvora a Twitter. Molts usuaris l’han definit com la imatge de l’unió de les dues lluites, les de dos territoris que han patit la repressió policial, ja sigui per intentar evitar que l’AVE divideixi la ciutat de Múrcia, afectant a més de 100.000 veïns, o la dels catalans per voler votar i decidir el seu futur polític.

Després de participar a la mobilització l’Elena assegura que encara li sembla increïble que no es permeti “ni tan sols votar en pau en un referèndum perquè el poble decideixi”. A més, la jove murciana desmunta alguns tòpics en primera persona com per exemple el de l’enfrontament de la ciutadania catalana “es diu molt dels catalans insultant a la gent que porta banderes espanyoles i ahir vaig veure gent portant dues banderes espanyoles i els de la manifestació passant de llarg. A mi els manifestants em van semblar molt tranquils, solidaris i amb moltes ganes de seguir lluitant”.

Fa una setmana un grup de catalans va desplaçar-se a Múrcia en solidaritat amb la causa veïnal que protesta pel soterrament de les vies de l’AVE i aquest diumenge un grup de murcians, entre ells l’Elena, van afegir-se a la marea groga de Barcelona en suport als presos polítics.

La imatge la va publicar @andaluz_indepe al seu perfil de Twitter i de seguida es va escampar a la xarxa social.