Dilluns, 25 gener 2021

TELEVISIÓ

TV3 presenta una temporada de tardor “continuista” marcada per la covid-19 i el retorn de ‘Merlí’ i ‘El foraster’

La cadena recupera 'Com si fos ahir' i 'Polònia' després de superar "molts entrebancs" i estrena 'El bolo' i 'Buga Buga'

|

TV3 ha presentat una temporada de tardor que arriba amb una graella “continuista” marcada per la pandèmia i amb l’objectiu de mantenir-se líder d’audiència a partir de la “fórmula d’èxit” que suposa combinar informació i entreteniment.

Publicitat

A banda de refermar l’aposta pels blocs informatius, la cadena recupera la telenovel·la ‘Com si fos ahir’ i el ‘Polònia’ després de superar “molts entrebancs” i adaptar la seva producció a les restriccions imposades per la pandèmia. També tornen dos programes d’èxit com ‘El foraster’ i ‘Merlí’, amb la seqüela ‘Merlí, Sapere aude’, i arriben nous formats com ‘El bolo’, la sèrie ‘Buga Buga’, encara sense data d’estrena, i ‘Els meus fills’, dels creadors dels ‘Meus pares’ i també presentat per Gemma Nierga.

Durant la presentació de la nova temporada, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha destacat que la graella de tardor s’ha configurat en “un moment complicat” per les restriccions derivades de la pandèmia, tant econòmiques com de producció, que han obligat a fer un “esforç molt important que no es veu des de fora”. Aquí, ha demanat comprensió a l’audiència perquè “la televisió no es fa igual que sempre i això s’ha de tenir en compte a l’hora de valorar”.

El director de la cadena ha detallat que la pandèmia ha variat “la forma de treballar” i que molts programes s’han hagut de fer i produir de manera molt diferent a l’habitual per seguir les mesures de seguretat i prevenció. Els nous capítols de ‘El foraster’, per exemple, es faran amb menys públic de l’habitual durant els monòlegs de Quim Masferrer i Eloi Vila estarà separat dels convidats per una mampara a les noves entregues del programa ‘Al cotxe!’.

També s’han vist afectats els rodatges de gairebé tots els programes, especialment els de ‘Com si fos ahir’ i el ‘Polònia’. “S’ha intentat que hi hagi una normalitat en aparença, però tot es fa i es grava diferent”, ha afegit Sigfrid Gras, adjunt a la direcció i cap de Programes i Continguts.

El director de TV3 també ha volgut destacar l’esforç que s’ha fet per recuperar la telenovel·la ‘Com si fos ahir’, un dels programes estrella de la cadena a la corda fluixa fins fa unes setmanes per les restriccions pressupostàries. Finalment, una aportació extraordinària del Govern d’1,5 MEUR permetrà que la sèrie torni el 21 de setembre amb nous capítols. Clara Cabezas, cap de Programació i Imatge, ha explicat que l’audiència no notarà cap salt en la trama perquè els primers 20 capítols es van gravar abans de l’aturada per la covid-19 i ara només ha calgut muntar-los.

En una graella marcada per la continuïtat, les novetats són les estrenes de ‘Buga Buga’, una sèrie que mostrarà les trobades entre diferents personatges en una bugaderia, i ‘El bolo’, un programa que portarà estrelles del país a cases particulars per cantar, pintar un grafiti, tocar el piano, fer acrobàcies o l’actuació més curiosa, divertida i original. També arriba ‘Els meus fills’, dels creador de ‘Els meus pares’ i presentat per Gemma Nierga, que en un format molt similar que segueix tenint com a eix conductor la relació entre pares i fills. Se li sumarà ‘Pop up xef’, un concurs culinari presentat per Marc Ribas en què dos cuiners diferents competeixen en un indret totalment desconegut per a ells, que es començarà a emetre un cop finalitzi la nova temporada de ‘Joc de cartes’.

La franja matinal continuarà com fins ara perquè, segons ha destacat Sanchis, “funciona molt bé”. Per mantenir “liderat i qualitat”, la principal novetat serà que ‘Planta baixa’, el programa de Ricard Ustrell, creix i amplia una hora la durada fins les 13:55.

Pel que fa al ‘prime time’, TV3 competirà els dilluns a partir del 14 de setembre amb la resta de cadenes amb ‘Merlí, Sapere aude’, seqüela d’una de les sèries de més èxit de la història de la cadena, i amb nous capítols de ‘El foraster’ de Quim Masferrer.

Altres plats fort d’aquesta franja horària seran ‘Sense ficció’, l’APM’, ‘Jocs de Cartes’, ‘Polònia’, ‘Persona infiltrada’ -que torna amb Marta Torné com a presentadora’, el ‘FAQS’ o ’30 minuts’.

Nous projecte exclusius digitals

Aquesta tardor, TV3 segueix apostant per l’oferta de programes que només es podran seguir a través de plataformes i xarxes socials. A ‘Bricoheroes’, que estrena segona temporada, s’hi afegeixen ‘Cover’, ‘Jugada mestra’, ‘La comunitat’ i ‘Mood Z’.

‘Cover’ és un ‘talent show’ musical obert a tothom, on grans bandes i músics catalans posaran el seu repertori en mans de l’audiència per trobar la millor versió de les cançons que els han fet famosos. ‘Jugada mestra’, és un programa d’humor, en format podcast de vídeo i àudio, on, el guionista Carles Sànchez Verdú, acompanyat de la còmica Charlie Pee, comparteixen taula amb nous talents de la comèdia catalana nascuda als bars, als podcasts i a les xarxes socials. ‘La comunitat’, conduït per Bibiana Ballbè, és un programa col·laboratiu de reflexió, protagonitzat per l’audiència. A partir de les històries personals compartides per la comunitat a través de les xarxes socials, el programa teixeix una reflexió col·lectiva al voltant dels grans temes de la condició humana. Per últim, ‘Mood Z’, és un espai de continguts que interessen als joves, creats i explicats per joves i publicats a través dels canals que més utilitzen

Publicitat