Un espectacle de foc, aigua i llum protagonitzaran les campanades de Cap d’Any a Barcelona

Serà a la Font Màgica de Montjuïc, articulat per un imaginari Senyor de la Pedrera que donarà la benvinguda al 2016

Recreació virtual de l'espectacle de Cap d'Any a Barcelona que han promogut conjuntament per l'Ajuntament i Triisme de Barcelona a l'entorn de la Font Màgica de Montjuïc (horitzontal).
Recreació virtual de l’espectacle de Cap d’Any a Barcelona que han promogut conjuntament per l’Ajuntament i Triisme de Barcelona a l’entorn de la Font Màgica de Montjuïc

L’entorn de la Font Màgica de Montjuïc tornarà a ser l’epicentre de la celebració de cap d’any a Barcelona. En aquesta ocasió, però, l’Ésser del Mil·leni, que ha donat la benvinguda a l’any nou a barcelonins i turistes durant dos anys, passarà el protagonisme a les columnes de Puig i Cadafalch i a un imaginari Senyor de la Pedrera. La celebració, que porta el segell artístic de Comediants, serà un espectacle de foc, aigua i llum que fusionarà la percussió, la música melòdica i els ritmes mediterranis. Uns efectes d’il·luminació transformaran els elements arquitectònics de les quatre columnes en un gran rellotge -amb una recreació virtual del Senyor de la Pedrera que actuarà com a engranatge- que acompanyarà els espectadors fins al 2016.

A partir de les 21h, el públic ja podrà acostar-se a l’Avinguda Maria Cristina i podrà gaudir de repertori de música dels anys 60, 70 i 80. L’espectacle, però, no començarà fins a les 23.30 i es dividirà en quatre parts.

Una gran traca donarà pas a les 23.35 a la percussió dels Perkutes de Canet, que seran els encarregats d’escalfar els motors de la festa. Deu minuts més tard, cap a les 23.45h, el foc, com a símbol mediterrani de la renovació, prendrà el protagonisme, i com a ambaixadors d’aquest element hi haurà els Dimonis de Capellades, que seran els encarregats de recrear una dansa del foc. Tres estructures mòbils dansaran davant la font. El ball acabarà just abans que a la part superior de les estructures s’encengui el nom de ‘BAR CEL ONA’.

El nom de la ciutat il·luminat donarà pas al tema ‘Barcelona amb el cor’, una cançó composada per Manel Camp i que interpretarà la soprano Begoña Alberdi i el Cor de Cap d’Any, basat en el text de l’arribada a Barcelona del Quixot. Un moment que busca transmetre els valors d’una ciutat integradora i que comptarà, simultàniament, a un vídeo on 16 persones d’edats i procedències diferents saludaran en diversos idiomes des de punts emblemàtics de la ciutat.

Dos minuts abans de la mitjanit, un rellotge creat amb tecnologia audiovisual marcarà el compte enrere fins a les dotze campanades. Les quatre columnes de Puig i Cadafalch s’il·luminaran per indicar els quarts i per a cada campanada es produirà una ràfega d’efectes de foc i de llum per finalitzar amb un joc de pirotècnica que s’allargarà set minuts.

El regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme, Agustí Colom, ha defensat la necessitat d’un canvi de format recordant que l’Ésser del Mil·leni va ser una sorpresa l’any 2013 però ha precisat que des de l’Ajuntament escriu que l’any passat l’efecte “havia desaparegut”. Per aquest motiu, es va considerar “convenient” canviar el format per tornar a oferir un “element de sorpresa”.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, el pressupost de la celebració d’aquest any és de 517.000 euros, “molt similar” al de l’any passat, quan va rondar els 500.000 euros. Un any més, s’esperen entre 60.000 i 70.000 persones i, segons ha avançat el president executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, l’inici d’any de Barcelona s’inserirà en els resums de les televisions internacionals.