Dilluns, 13 juliol 2020

Valls donarà el tret de sortida a la temporada de calçotades amb la Jornada Gastronòmica del 24 de novembre

|

+Notícies

La dansa i el circ contemporani arriben al Grec de la mà de ‘Möbius’ i ‘Please Please Please’

La relació entre l'individu i el grup i l'emergència climàtica protagonitzen els espectacles del festival barceloní

El nou Obrador d’Estiu de la Sala Beckett arrenca mirant de preservar l'”esperit de trobada”

L'edició combina els cursos dins i fora de la sala amb els virtuals, i no renuncia a les lectures dramatitzades

Amaral, Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida i Izal actuaran al Camp Nou en el marc de Cruilla XXS

El Kanka, El Columpio Asesino i el Jincho se sumen al cartell del festival

El Liceu porta la música fins a una UCI de l’Hospital Clínic que va acollir pacients amb la covid-19

Un quartet de corda de l’Orquestra del teatre de la Rambla ha interpretat peces del compositor Fritz Kreisler

Mataró programa 56 espectacles en vuit escenaris descentralitzats com alternativa a Les Santes

El festival inclourà 'versions' d'alguns actes tradicionals de la festa major i dues proves esportives

La Festa Major de Gràcia tindrà com a pregoneres dues infermeres i una metgessa

Els guarnits de carrers i places seran simbòlics i les activitats tindran aforament limitat i cita prèvia

+Llegits

La dansa i el circ contemporani arriben al Grec de la mà de ‘Möbius’ i ‘Please Please Please’

La relació entre l'individu i el grup i l'emergència climàtica protagonitzen els espectacles del festival barceloní

Mataró programa 56 espectacles en vuit escenaris descentralitzats com alternativa a Les Santes

El festival inclourà 'versions' d'alguns actes tradicionals de la festa major i dues proves esportives

La Festa Major de Gràcia tindrà com a pregoneres dues infermeres i una metgessa

Els guarnits de carrers i places seran simbòlics i les activitats tindran aforament limitat i cita prèvia

Amaral, Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida i Izal actuaran al Camp Nou en el marc de Cruilla XXS

El Kanka, El Columpio Asesino i el Jincho se sumen al cartell del festival

El sector del llibre de la comarca del Segrià cancel·la la celebració del Sant Jordi d’estiu als carrers

Treballen en un festa de "petit format" amb activitats digitals i físiques, si la situació sanitària ho permet

El Liceu porta la música fins a una UCI de l’Hospital Clínic que va acollir pacients amb la covid-19

Un quartet de corda de l’Orquestra del teatre de la Rambla ha interpretat peces del compositor Fritz Kreisler

Carme Ruscalleda arrencarà el primer calçot i els xefs Albert Raurich (Dos Palillos), Carles Abellán (La Barra) i Joel Castanyé (La Boscana) participaran en el showcooking

La temporada de calçotades començarà de manera oficial dissabte 24 de novembre amb la Jornada Gastronòmica del Calçot a Valls. L’esdeveniment, com és habitual, reunirà els principals restauradors de l’Alt Camp amb xefs de prestigi, cellers i agricultors en una festa que té la ceba dolça com a protagonista. La xef Carme Ruscalleda serà l’encarregada d’arrencar el primer calçot i se li atorgarà el títol d’Amiga de l’Autèntica Calçotada. Al showcooking hi participaran els cuiners Albert Raurich, del restaurant Dos Palillos, Carles Abellán, del restaurant La Barra, i Joel Castanyé, del restaurant La Boscana. La jornada tindrà un record pel cuiner vallenc Àngel Solé, considerat un dels ambaixadors de la calçotada arreu del món i que va morir en accident de trànsit a finals de l’any passat.
La plaça del Pati serà l’escenari central de la festa, amb el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot on es podrà degustar les deu especialitats diferents a base de calçot per dos euros la tapa o ració amb els vins dels cellers de la DO Tarragona a un euro la copa.La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls és una iniciativa conjunta de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, la IGP Calçot de Valls, la DO Tarragona, l’Associació de Restauradors de Valls i la Cooperativa Agrícola de Valls, amb l’objectiu de donar a conèixer el Calçot de Valls i la gastronomia i cuina elaborada a partir d’aquest producte.