Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Veïns i comerciants del Barri Gòtic critiquen que les Festes de la Mercè “obvien el seu lloc d’origen”

Comparteixen la descentralització de la festa però no que se'ls hagi "ignorat" en el repartiment d'activitats

|

Més notícies

- Publicitat -

Entitats veïnals i de comerciants del Barri Gòtic han manifestat aquest dimecres el seu enuig davant l’absència d’activitats al seu barri durant les Festes de la Mercè. En concret, lamenten que no hi hagi cap expressió de cultura popular, com els gegants o els esbarts dansaires “nascuts o arrelat en aquests carrers”, que en canvi actuaran a indrets com el Raval, el Guinardó, el Parc Güell o a Nou Barris. Les entitats –entre les quals Amics de la Rambla, l’Associació de Veïns i Comerciants de La Mercè i Fem Ciutat Vella- comprenen i donen suport a unes festes descentralitzades com les d’enguany, però no entenen perquè en aquest repartiment “s’ha ignorat el barri on es van recuperar la Festa Major, al voltant de la Basílica de la Mercè”.

“Els nostres veïns i veïnes queden privats d’una expressió de Festa Major i de cultura popular que els hi és pròpia”, expressen les entitats veïnals i de comerciants que secunden la queixa. Un veïnat, es queixen, “que haurà d’anar a altres barris a veure els seus Gegants, perquè al Gòtic no en faran”. En efecte, els Gegants del Pi, els Gegants de la Ciutat, els Gegants Pl. Nova, i els Gegants de Sant Jaume, tots ells nascuts o arrelats al Gòtic, actuaran a diversos espais de la ciutat però no en aquest barri de Ciutat Vella.

- Publicidad -

En la seva queixa, afegeixen que la “decisió” s’aplica en un moment on seria desitjable consolidar la vinculació de la xarxa veïnal ja resident i promoure l’afecció de la resta de ciutat cap al seu centre històric, aprofitant el descens del turisme i de visitants al centre. També demanen “considerar l’impacte econòmic negatiu” que aquesta decisió implica sobre el comerç d’un barri que, afirmen, és el més perjudicat per la pandèmia Covid.

- Publicitat -