Setmanari digital i cultural

Dijous, 29 setembre 2022

Vilafranca del Penedès estrenarà una Fira de les Festes Majors del 29 d’octubre a l’1 de novembre

|

Més notícies

- Publicitat -
04.08.2015 | ACN

 

La cita pretén ser “la plataforma i l’aparador” del sector a nivell professional alhora que inclourà espais i espectacles pel públic general

Vilafranca del Penedès acollirà la Fira de les Festes Majors entre els dies 29 d’octubre i 1 de novembre com un dels actes més rellevants de la Capitalitat de la Cultura Catalana que el municipi exerceix aquest 2015. La intenció és reunir els diferents models de Festa Major que hi ha al territori de parla catalana, amb activitats pensades per ser una “plataforma i aparador” del sector a nivell professional, però també amb espais i espectacles adreçats al públic general. Amb aquesta nova fira, Vilafranca del Penedès vol subratllar la declaració de la seva Festa Major com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. El regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha avançat que estudiaran la continuïtat de la cita.
La Fira de les Festes Majors es dividirà en tres àmbits: científic, firal i artístic. En el primer d’ells, l’objectiu és obrir un espai d’anàlisi sobre l’evolució que han tingut les festes majors durant la recent etapa democràtica, els problemes de finançament actuals i l’emergència de nous models. Aquestes qüestions es tractaran amb diferents xerrades, taules rodones i trobades de professionals que es celebraran a l’edifici de l’Escorxador, com a epicentre habitual de la cultura a Vilafranca.

- Publicidad -

Pel que fa a l’àmbit firal, aquest es desenvoluparà a la Rambla Nostra Senyora. S’hi ubicaran luthiers, professionals de l’artesania, dels serveis i de les infraestructures relacionades amb la festa i l’espectacle, mentre que també hi haurà promotors d’espectacles. L’espai estarà organitzat com un mercat on s’hi podran apropar professionals però també aficionats. Juntament amb els expositors hi haurà un apartat familiar amb jocs infantils, tallers de curta durada i diversos espectacles itinerants.

Finalment, l’àmbit artístic es desenvoluparà al centre de Vilafranca del Penedès amb diferents actuacions al carrer, concerts de petit format, i espectacles de dansa i circ. Totes aquestes activitats seran gratuïtes. De forma paral·lela, el dissabte 31 es celebrarà la jornada COET (Certamen Obert d’Espectacles Tradicionals amb pirotècnia), mentre que el mateix dia 31 i l’endemà dia 1 de novembre hi haurà les tradicionals diades castelleres del Roser i Tots Sants.

- Publicitat -