Divendres, 4 desembre 2020

Vilanova i la Geltrú celebra la 33a edició del FIMPT, el festival de música Popular Tradicional

|

[dropcap]E[/dropcap]l Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú, del 4 al 6 d’octubre, arriba a la seva 33a edició. Una edició on destaca, entre d’altres, la reedició de la proposta de Miquel Gil A la lluna de Vilanova, i, com a novetat, i amb la voluntat d’arribar a una major franja de públic, l’estrena la Nit FIMPTera, que es farà també en un nou escenari, la Nau del Ferrocarril.

L’any passat el FIMPT va decidir reinventar-se, recuperar l’impuls original i obrir-se a la societat vilanovina i al món de la música popular en el seu conjunt. En aquesta nova embranzida del festival, la voluntat de l’organització és que esdevingui una eina al servei dels músics i de la música tradicional de Catalunya i dels països de parla catalana.

Aquest nou FIMPT de tardor es presenta amb la veu i amb la música dels països de parla catalana com a eix prioritari, amb una més que interessant presència de músics internacionals i, de manera destacada, amb la creixent participació i complicitat d’escoles, entitats i músics vilanovins i de tot el país. És, com va ser en els seus inicis, un FIMPT valent i arriscat, allunyat de grans noms, de grans escenaris i de zones VIPS.

L’oferta d’aquest FIMPT 2013 és molt àmplia i variada. Entre d’altres, el dissabte hi ha la producció Riba Mar, on la formació T.A.C. Trio, formada per Ricardo Tessi, Laurent Audemard i Marcel Casellas, oferiran un concert amb la participació de joves estudiants de música de la ciutat i de fora.

La gralla tindrà el seu espai destacat el dissabte amb Sons de gralla al FIMPT, on diferents formacions del territori ocuparan espais de la ciutat per oferir la seva música. Després d’un dinar popular es farà un cafè-concert al Celler de Can Pujol amb la formació Canya d’Or, un grup que ha volgut buscar altres sortides musicals a l’instrument, més enllà de la música d’acompanyament en el tradicionari popular.

- Advertisement -

El valencià Carles Dènia serà enguany l’encarregat de versionar la cançó de Pere TapiasPasseig del Carme. I Els Francolins presentaran uns arranjaments del seu repertori fets per a banda ambla secció de flabiols totalment integrada a la Banda de Música Mestre Montserrat.

Una de les novetats que destaca d’aquesta edició del festival és la Nit FIMPTera, coordinada per les entitats Endimari, Can Pistraus i Festuc. L’objectiu d’aquesta activitat, segons expliquen ells mateixos, és recuperar l’esperit de les nits estiuenques de FIMPT, i amb les que ells van créixer.

- Advertisement -

Les entrades per al FIMPT 2013 es poden adquirir a internet (www.vilanova.cat/fimpt i www.auditoritoldra.cat) i  a les taquilles del Teatre Principal coincidint amb la nova temporada del Teatre i l’Auditori.

- Advertisement -