Diumenge, 25 juliol 2021

MÈDIA

“‘Vitals’ és un dels retrats més reals sobre la covid-19 que fuig de xifres i se centra en les persones”

HBO Europe estrena diumenge la primera sèrie en català, que s'ha rodat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell

|

HBO Europe estrena aquest diumenge la sèrie documental de tres capítols ‘Vitals. Una història humana’, un testimoni de l’impacte de la covid-19 a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell a través del seguiment de malalts de coronavirus i de sanitaris durant varies setmanes de març a juny del 2020. “És un dels retrats més fidels i reals sobre la covid-19 i que fuig de les xifres per centrar-se en les persones”, assegura el seu director Fèlix Colomer en una entrevista amb l’ACN. El director de documentals com ‘Shootball’ remarca que la sèrie “posa Sabadell al món” perquè al ciutat és “molt protagonista” i, a més, afegeix, és la primera sèrie d’HBO en català.
Tot va començar quan un amic de Fèlix Colomer que és metge i treballa a l’Hospital del Mar li va suggerir que hauria de fer un documental sobre què estava passant a l’interior dels hospitals amb la pandèmia de coronavirus. Colomer, però, es va preguntar quin hospital els deixaria entrar per poder gravar les habitacions i els passadissos, i entrevistar els pacients. L’Hospital Parc Taulí de Sabadell va donar-los-hi la confiança absoluta per poder-ho fer. A partir d’aquí, van començar a buscar històries de pacients i sanitaris de l’hospital.

Assegura que “el més bonic” del projecte és la confiança que van tenir les persones en ells. En el cas dels pacients, Colomer entrava a una habitació sense càmeres i els hi explicava què estava fent i tothom els acceptava participar-hi. “Proposava rodar en un dels moments més fràgils i dèbils de la seva vida, i tothom em deia que sí”, apunta. Colomer també coneixia moltes de les persones que apareixen de la sèrie documental i això va facilitar el seu rodatge.

L’objectiu, assegura, era “marxar de la saturació. No és una cosa més sobre la covid-19, sinó un dels retrats més fidels i reals sobre la covid-19 que fuig de les xifres per centrar-nos en les persones”. Colomer diu que tracta des del dia que els pacients entraven als hospitals fins que els hi donaven l’alta, o morien, com passa amb alguns dels protagonistes. Colomer destaca que durant el rodatge de la sèrie documental ha après de “la duresa que té la covid-19” i que la covid-19 “és real i mata” i també de la “solidaritat brutal” entre pacients i sanitaris.

El director de la sèrie documental creu que els espectadors haurien de veure ‘Vitals’ per “fugir de la saturació. Si veus el documental pots no haver de veure res més mai més perquè és un retrat fidel i no toquem ni una coma”. Colomer apunta que a través del tràiler la gent s’ha adonat que “tindrà un impacte diferent” al que veu cada dia a través dels mitjans de comunicació.

El director apunta que volien fugir del sensacionalisme, tot i que admet que això a vegades té un perill: “Per voler-ne fugir massa no expliques res”. Un dels dubtes que van tenir és quan es va morir un dels protagonistes, ho havien d’explicar? “Evidentment, seria absurd no explicar en un documental que tracta sobre l’evolució dels pacients de la covid-19 si un mor”. Indica que després hi ha moltes formes d’explicar-ho i aposta per fer-ho de “forma elegant i sense sensacionalisme”.

Sabadell i la primera sèrie en català

La sèrie documental de tres episodis s’estrenarà aquest diumenge HBO Espanya i a la resta de territoris d’HBO Europe i ha estat produïda per El Terrat (The Mediapro Estudio) i Forest Film Studios per a HBO Europe. Colomer assegura que una de les coses que més il·lusió li fa és “posar Sabadell a món” perquè al ciutat és “molt protagonista” a la sèrie documental i, a més, afegeix, és la primera sèrie d’HBO en català.

Publicitat