Dissabte, 26 setembre 2020

Xefs amb estrelles Michelin cuinant a casa i dinars entre vinyes: l’enogastronomia gironina es reinventa

Els restaurants i cellers s'adapten a les limitacions d'aforament i les distàncies socials

|

+Notícies

Veïns i comerciants del Barri Gòtic critiquen que les Festes de la Mercè “obvien el seu lloc d’origen”

Comparteixen la descentralització de la festa però no que se'ls hagi "ignorat" en el repartiment d'activitats

El Museu del Joguet de Figueres exposa les ombres xineses del segle XIX del Fons Joan Amades

La mostra inclou reproduccions de les làmines amb què el folklorista va il·lustrar el llibre 'Titelles i ombres xineses'

Tarragona viu un moment històric amb el ball de l’àliga i el lleó a la catedral

La ciutat celebra una festa major atípica sense aglomeracions

El Govern declara la cultura “bé essencial”

Budó destaca que la declaració "forma part d’un pla per preservar la cultura davant de noves restriccions"

La mobilització d’Alerta Vermella protesta a Barcelona

L'objectiu és instar les administracions a prendre mesures pel sector de l’espectacle i els esdeveniments

La pandèmia endarrereix indefinidament la finalització de la Sagrada Família prevista pel 2026

Les obres es reprendran properament i es manté la el calendari de culminació de la torre de la Mare de Déu el 2021

+Llegits

Tarragona viu un moment històric amb el ball de l’àliga i el lleó a la catedral

La ciutat celebra una festa major atípica sense aglomeracions

El Govern declara la cultura “bé essencial”

Budó destaca que la declaració "forma part d’un pla per preservar la cultura davant de noves restriccions"

Veïns i comerciants del Barri Gòtic critiquen que les Festes de la Mercè “obvien el seu lloc d’origen”

Comparteixen la descentralització de la festa però no que se'ls hagi "ignorat" en el repartiment d'activitats

El Museu del Joguet de Figueres exposa les ombres xineses del segle XIX del Fons Joan Amades

La mostra inclou reproduccions de les làmines amb què el folklorista va il·lustrar el llibre 'Titelles i ombres xineses'

Els xefs Quim Casellas del restaurant Casamar o Albert Sastrengener del Bòtic s’han adaptat a les restriccions previstes arran del coronavirus i han optat per cuinar a les cases d’alguns clients. Aquesta nova via de negoci també l’han adoptat els restaurants Godard de S’Agaro (Baix Empordà) o els Pescadors de Llançà (Alt Empordà). Per altra banda, diversos cellers han optat per ampliar les zones de pícnic a l’aire lliure i també fer tastos de vins amb un dinar entre vinyes personalitzat. Amb aquestes noves idees, els restaurants i cellers s’han volgut adaptar a la nova realitat en què els limiten els aforaments d’establiments i visites guiades, entre d’altres mesures sanitàries.

A més, els establiments enogastronòmics encaren una temporada amb una previsió de turistes menor a la d’altres anys que caldrà compensar amb noves vies de negoci. Una altra proposta és la de la Globus Empordà que t’ofereix la possibilitat de tastar vins i formatges després d’observar durant 45 minuts el paisatge des d’un globus aerostàtic.

Per la seva banda, el celler Martín Faixó i Mindfulkit han dissenyat ‘Sensacions de la terra’. Es tracta d’una experiència de benestar que fusiona la natura amb tècniques de ‘mindfulness’ i banys de bosc amb un tast de vins. Des dels establiments de la Costa Brava també han preparat una excursió per descobrir les plantes silvestres comestibles, aromàtiques i també bolets i algues que marquen la cuina tradicional catalana.