Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Anna Roig interpreta Vilafranca, un dinar de Festa Major

|

Més notícies

- Publicitat -
29.01.2015
La cançó és la banda sonora de l’espectacle teatral ‘Vilafranca’, de Jordi Casanova,  que s’estrenarà el 19 de febrer

[dropcap]’V[/dropcap]ilafranca’ és la tercera part de la trilogia sobre la identitat catalana que ha escrit i dirigit Jordi Casanovas. La trilogia es va iniciar amb ‘Una història catalana’ (Premi Butaca al Millor text al 2009 i reestrenada al TNC al 2013) i ‘Pàtria’ (estrenada a El Canal i al Teatre Lliure l’octubre de 2012 i distingida amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012).

- Publicidad -

L’espectacle s’endinsa en el nucli d’una família tradicional catalana i en el debat individual sobre la pròpia personalitat de cada un dels membres d’aquesta família. Casanovas ha explicat que l’obra gira al voltant de quatre conceptes: la família, la memòria, les herències i els trencaments. L’acció se situa a Vilafranca del Penedès, el 30 d’agost del 1999, Diada de Sant Fèlix, i just abans de l’entrada de l’euro, l’atemptat contra les Torres Bessones i tota una sèrie d’esdeveniments que marcarien la fi d’una època, tant en l’àmbit social com polític.

Interpretada per un cartell d’onze actors, com Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell, Georgina Latre, Vicky Luengo, Àurea Márquez, Marc Rius, Manuel Veiga, David Vert i Anna Ycobalzeta, el muntatge compta amb una escenografia de Sebastià Brosa, il·luminació de David Bofarull i una banda sonora a càrrec d’Anna Roig.

- Publicidad -

Després de la seva presentació a la capital de l’Alt Penedès (del 19 al 22 de febrer), el muntatge passarà per Vic (del 27 de febre a l’1 de març), Granollers (del 6 al 8 de març), Sant Cugat (del 13 al 15 de març), Viladecans (20 al 22 de març) i Manresa (27 al 29 de març). En total, prop de 19 funcions garantides. “Semblava una bogeria, i avui és una realitat i un èxit”, diu Casanovas.

vilafranca

- Publicitat -