Setmanari digital i cultural

Dimecres, 28 setembre 2022

Barcelona acull l’exposició ‘Catalunya Nord. 40 anys d’Arrels, 40 anys d’un país’

|

Més notícies

- Publicitat -

L’Espai Avinyó – Llengua i Cultura del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona acull, del 20 de setembre al 14 d’octubre, l’exposició ‘Catalunya Nord. 40 anys d’Arrels, 40 anys d’un país’. La mostra, produïda per l’Associació Arrels, arriba a la capital catalana després d’haver passat per Lleida, Tortosa i Girona, com a manera d’enfortir els llaços en matèria lingüística amb la Catalunya del Nord. S’hi exhibeixen lluites socials, ecologistes o culturals en defensa del territori i de la llengua catalana que Ràdio Arrels ha anat recollint a través de les seves cròniques i emissions. Estan incloses a l’exposició en forma d’il·lustracions sonores accessibles mitjançant codis QR.

La inauguració de l’exposició anirà a càrrec del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, i comptarà amb la presència del comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, Khalid Ghali, en representació del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, i del president de l’Associació Arrels, Mateu Pons.

- Publicidad -

L’Associació Arrels va néixer l’any 1981 a Perpinyà amb l’objectiu de promoure la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya del Nord. La primera iniciativa va ser crear una escola immersiva en català a Perpinyà. Després s’hi va afegir Ràdio Arrels, una emissora que emet diàriament en català informacions, programes culturals i d’entreteniment. El 2021 l’entitat va celebrar els 40 anys amb el llibre ’40 anys d’Arrels, 40 anys d’un país’ i amb l’exposició que duu el mateix nom, que recull tota la trajectòria d’aquests anys.

- Publicitat -