Dijous, 6 maig 2021

EXPOSICIONS

Barcelona reivindica el paper de la dona en la història de la fotografia de la ciutat amb una exposició

La Plaça Comercial del Born acull des d'aquest dissabte la mostra 'Barcelona fotògrafes', amb una setantena d'imatges

|

Barcelona reivindica el paper de la dona en la història de la fotografia de la ciutat amb l’exposició ‘Barcelona fotògrafes’, que des d’aquest dissabte i fins al 6 de juny es podrà visitar a la Plaça Comercial del Born. La mostra parteix del llibre publicat amb el mateix nom i és un relat gràfic a partir de 70 fotografies fetes per dones en diferents moments de la història de la ciutat. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquest dissabte l’exposició i ha destacat que fer-ho a les portes del 8-M és una bona ocasió perquè és un dia “de lluita i conquesta de drets i llibertats”. En aquest sentit, Colau ha posat les autores de les fotografies com a exemple “de professionalitat i valentia”.

Són dones, ha dit, “que van trencar motlles per obrir-se camí en un mon d’homes i el seu testimoni gràfic i vital convida a continuar avançat per trencar barreres”.

“Barcelona és i vol ser una ciutat feminista, per això no podem ser una ciutat sense memòria”, ha assenyalat. Segons ha explicat, l’exposició es divideix en tres grans àmbits: la Barcelona que s’internacionalitza, la ciutat des dels terrats en els primers anys del franquisme i la Barcelona “a peu pla” des de principis dels 70.

L’alcaldessa també ha avançat que a partir del juny l’exposició passarà a ser itinerant i es mostrarà en diferents districtes. Per tant, ha celebrat, tindrà un “llarg recorregut” a la ciutat.

Publicitat