Setmanari digital i cultural

Dissabte, 28 gener 2023

FESTES I TRADICIONS

Berga suspèn per segon any consecutiu La Patum

La incertesa sobre l'evolució de la pandèmia ha dut al consistori a cancel·lar la festa

|

L’Ajuntament de Berga ha anunciat, aquest divendres al vespre, que no hi haurà Patum. Per segon any consecutiu, la ciutat es quedarà sense la festa de Corpus. Segons ha justificat el consistori, en un comunicat, la incertesa sobre l’evolució de la pandèmia fa que “a dia d’avui resulti improbable poder celebrar la festa tal com la coneixem”, ja que les autoritats sanitàries “no permeten la celebració d’actes i activitats de cultura popular i tradicional per tal d’evitar el risc de generar aglomeracions”. Recorden que l’organització de la festa requereix “mesos de preparació”. L’acord de suspensió ha estat consensuat pels membres del Patronat Municipal de La Patum.

La decisió ha estat acordada per les persones que integren el Patronat Municipal de La Patum, format per representants dels diferents grups polítics del consistori-, caps de colla de la comparseria patumaire, així com altres persones vinculades a la festa berguedana, que s’han reunit aquest divendres en sessió extraordinària. Tal com va succeir l’any passat, la situació de pandèmia sanitària ha motivat la cancel·lació de l’edició de 2021, que havia de celebrar-se del 2 al 6 de juny. Originària del segle XV, la Patum és Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Fins a la pandèmia no s’havia suspès mai. Només el 2005, any en què va ser assassinat Josep Maria Isanta, es va suspendre la jornada de dissabte.

En la sessió extraordinària d’aquest vespre, el Patronat de la Patum també ha iniciat el debat sobre la tipologia d’activitats alternatives que es podrien portar a terme durant la setmana de Corpus per commemorar la festivitat. Des de l’Ajuntament expliquen que es concretaran en les properes setmanes, després de consensuar-ho amb els cossos de seguretat i emergències.

Publicitat