Dijous, 2 desembre 2021

LLIBRES

Botifarra dels Trabucaires de Cardedeu a Llanos de Luna

|

20.03.2015
Els trabucaires asseguren que no pagaran la multa que els imposa la delegació del govern espanyol de 6.000 euros

escac

[dropcap]M[/dropcap]anel Àlvarez, responsable de la colla trabucaire de Cardedeu ha assegurat a Catalunya Ràdio que no pensa pagar la multa de 6000 euros imposada per la Delegació del govern espanyol a Catalunya per haver disparat salves davant la casa del regidor del PP Jaime Gelada el passat 17 d’agost. La resolució continua considerant l’incompliment de dos condicionants: “la presència policial en el moment de l’actuació” i el fet de permetre que “una persona sense autorització especial d’armes d’avantcàrrega tingués accés a un arma i la portés en el moment de l’actuació”. La resolució també té en compte “la notorietat i la transcendència social dels fets, així com la repercussió en els mitjans de comunicació”.

Segons informa l’ACN la Delegació del govern espanyol va multar Manel Álvarez amb 25.000 euros l’octubre del 2014. Aquella sanció, però, també considerava que s’havia incomplert un tercer condicionant, el que fa referència a la “prohibició d’apuntar persones”. Un condicionant que ja no apareix en la nova resolució.
La nova sanció arriba després que Àlvarez presentés les corresponents al·legacions i aportés la sentència del Jutjat d’Instrucció número 4 de Granollers que decretava l’arxivament de les diligències prèvies.

Una denúncia arxivada quatre vegades al jutjat

El propi Manel Àlvarez ha emès un comunicat on explica que la denúncia del regidor Jaume Gelada contra els Trabucaires s’ha arxivat quatre vegades als jutjats. En l’escrit afegeix que la Delegació del govern dóna la raó als Trabucaires en el sentit que “no es va intimidar ni apuntar el regidor del PP”. Álvarez també indica que els dos incompliments que encara se li suposen “van ser desmentits al seu dia tant per la Guàrdia Civil com per la Policia Local de Cardedeu”.

En mans del ministre Fernández Díaz

Segons ha detallat, ara “només queda interposar un últim recurs al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, el germà del qual va acompanyar el regidor a interposar la denúncia

Captura

Publicitat