Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

Contingut ofert per la Diputació de Barcelona

Cares conegudes del teatre i la comunicació conviden a visitar els museus locals de la demarcació de Barcelona amb els nous vídeos de «Museus a escena»

La Diputació de Barcelona ha estrenat 23 nous vídeos de la sèrie «Museus a escena [Mes]» que donen a conèixer els equipaments que integren la Xarxa de Museus Locals, així com alguns dels elements patrimonials més rellevants que gestionen.

|

Els vídeos estan protagonitzats per professionals ben coneguts de l’escena i la comunicació de Catalunya, i són elles i ells qui ens conviden a visitar i redescobrir el patrimoni cultural del territori amb un format innovador.

Protagonitzen aquests nous vídeos les actrius Cristina Arenas, Gemma Brió, Mercè Martínez, Clara de Ramon i Meritxell Yanes; els actors Marcel·lí Antúnez, Jordi Coromina, Biel Duran, Ignasi Guasch, Òscar Kapoya, Jaume Madaula, Guillem Martí, David Olivares, Dusan Tomic i Ferran Vilajosana; l’actriu i dramaturga Estel Solé; el director i fundador de La Cubana Jordi Milán; el director d’escena Martí Torras; la periodista Elisenda Pineda; i la meteoròloga Gemma Puig.

A través d’ells, podrem descobrir molts museus, molta cultura: els tresors que amaga Thermalia, el Museu de Caldes de Montbui; o admirar la casa modernista de Domènech i Montaner, de Canet de Mar; o conèixer la duresa del món miner, al Museu de les Mines de Cercs; o fer un tastet del VINSEUM, a Vilafranca del Penedès… Aquestes són només algunes de les opcions interessants i diverses que val la pena conèixer i gaudir visitant els museus locals.

Aquests nous vídeos s’afegeixen a la primera sèrie de 10, estrenada l’any passat amb motiu del Dia Internacional dels Museus (18 de maig), de la mà de les actrius Anna Moliner, Mercè Pons i Clara Segura; dels actors Pere Arquillué, Jordi Martínez, Francesc Orella i Lluís Soler; dels comunicadors Peyu i José Corbacho, i de la influencer Juliana Canet.

A la web Museus a Escena trobareu els 23 nous vídeos i també els 10 de l’edició anterior.

La Xarxa de Museus Locals

La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona és una eina de suport i col·laboració dels i per als museus de la província, integrada per 64 equipaments de 51 municipis, que reben una sèrie de serveis i s’impliquen en accions per millorar la gestió, la conservació i la difusió del seu patrimoni.

Els museus de la Xarxa de Museus Locals constitueixen el referent més proper al territori quant a conservació, recerca i preservació de la identitat i la memòria col·lectiva, alhora que són nous espais d’aprenentatge, de socialització, d’oci i de desenvolupament del territori.


Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.