Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

Clara Segura i La Perla 29 porten al Goya l’adaptació teatral de la novel·la ‘La Trena’ de Laetitia Colombani

L'actriu estarà acompanyada a l'escenari per Cristina Genebat, Marta Marco i Carlota Olcina

|

Més notícies

- Publicitat -

Clara Segura dirigeix l’adaptació teatral de la novel·la de Laetitia Colombani ‘La Trena’, produïda per La Perla 29, que s’estrena el 13 de setembre al Teatre Goya. La traducció i la dramatúrgia han anat a càrrec de Cristina Genebat i Marta Marco, que compartiran, a més, escenari amb la mateixa Segura i amb Carlota Olcina. Montse Vallvehí ha col·laborat amb Segura en la direcció. ‘La Trena’ explica la història de tres dones nascudes en diferents continents que comparteixen idees i sentiments i que les uneix “un poderós anhel de llibertat”. Sense conèixer-se, la lluita contra el destí i la “voluntat indestructible de viure amb esperança i il·lusió” les farà trobar.

Segura, Genebat, Marco i Olcina han recordat que, sense saber-ho, van llegir ‘La Trena’ alhora, i han explicat que es van sentir “profundament commogudes” per la història de les tres protagonistes de llibre. Fins al punt que van pensar que la “recerca de llibertat, de veu pròpia, la seva obstinació, la seva perseverança i la seva valentia” s’havia d’explicar en veu alta.

- Publicidad -

‘La Trena’ és el primer llibre de la directora de cinema, actriu, guionista i escriptora Laetitia Colombani. L’obra, traduïda ara al català i al castellà, retrata tres dones de l’Índia, Itàlia i el Canadà i ha suposat un “èxit editorial fulgurant” que ha estat durant mesos al capdavant de les llistes de vendes en 40 idiomes diferents i actualment és el cinquè llibre més llegit a Catalunya, segons ha detallat Bet Orfila.

Les actrius han volgut ressaltar el paper antropològic de l’obra, ja que “la condició humana és com una mena de trenat, en què hi ha històries molt llunyanes i diferents, que acaben trenant-se”. Totes les actrius conflueixen en què ‘La Trena’ explica que “quan ens unim cap al bé és més fàcil, és més bonic”.

- Publicidad -

La directora del muntatge Clara Segura ha assegurat que són tan fidedignes com és possible a la història, ja que “el teatre i la literatura tenen llenguatges diferents”. A més, Segura ha esmentat que “la intenció és la mateixa que la de la novel·la: emocionar amb els viatges i els personatges”.

A més, des de La Perla 29 han explicat que tenen el vistiplau de l’autora: “Laetitia Colombani ens ha donat l’aval en totes les versions que li hem enviat i esperem que vingui. Ara estan acabant la pel·lícula, però està convidadíssima”.

- Advertisement -

L’actriu Cristina Genebat ha posat èmfasi en el pes de la història representada: “És una història humana que val la pena ser explicada per generar empaties i connexions”.

Bet Orfila també ha avançat que el gener començaran una gira per Catalunya que durarà fins a l’abril. Després giraran per l’Estat i els agradfaria portar l’obra a Itàlia, França, Canadà o Índia.

- Publicitat -