Setmanari digital i cultural

Dimecres, 5 octubre 2022

El Carnaval de Sitges tindrà una graderia per al públic en un dels punts més multitudinaris de les rues nocturnes

|

Més notícies

- Publicitat -
28.01.2015 ACN
Hi haurà seients gratuïts per a 500 persones a la zona on els grups fan les coreografies i s’hi podrà accedir una hora abans que comenci el recorregut

[dropcap]L[/dropcap]a Comissió del Carnaval de Sitges incorpora diverses novetats per facilitar la comoditat del públic de les rues nocturnes de diumenge 15 i dimarts 17 de febrer. Una de les principals incorporacions és una graderia per a 500 persones que s’instal·larà a la zona de la Fragata, a la qual s’hi podrà accedir de forma gratuïta. En paral·lel, el circuit tancat per on passen les carrosses incorporarà portes, amb un sistema de vigilància que permetrà creuar els carrers per on passen les rues, resolent així l’històric bloqueig dels centre de la vila. Pel que fa a l’horari de sortida, tant diumenge com dimarts, les carrosses començaran el recorregut mitja hora abans que els últims anys: a les vuit del vespre.
Els organitzadors han optat per modificar mínimament l’horari de sortida, que recentment s’havia situat a les 19.30h. Donen per consolidat el canvi que es va fer tres edicions enrere (quan l’inici de les rues va passar de les 22h a les 19.30h), però aquest any prefereixen fixar la sortida a les 20h, per facilitar la feina als participants. El president de la Comissió del Carnaval, Carles Garcia, explica que la convivència entre la rua infantil (que es celebra al migdia) i la del vespre suposa diverses complicacions a les entitats. Endarrerint la rua fins les 20h, diu que “ajuda a la part tècnica, i als que s’han de maquillar, etc”. Per contra, es manté l’horari de la rua infantil de diumenge a les 12h i la de dimarts serà a les 15h.

Entre les nits de diumenge i dimarts, la Comissió del Carnaval calcula que hi ha més de 300.000 persones que visiten Sitges i uns 2.500 participants dins les rues. Per això, han ampliat el dispositiu de vigilància privada que van incorporar per primer cop l’any passat. Hi haurà 30 persones més, de manera que s’arribarà als 150 agents encarregats de garantir la seguretat dins el circuit. Al mateix temps, el dispositiu de seguretat compta amb un miler d’efectius de la policia local, els mossos d’esquadra, bombers i serveis mèdics. També s’incrementa el servei de transport públic de tren i per carretera, per agilitzar la mobilitat un cop acaba la festa.

- Publicidad -

És també en aquesta línia que s’han incorporat les portes al circuit tancat. Carles Garcia avança que es posaran, cada 100 metres aproximadament, “una tanca amb porta d’emergència, que estaran senyalitzades amb vigilants privats, que portaran aparells lluminosos que senyalitzaran quan es pot creuar”. Remarca que la vigilància serà especialment curosa amb el pas de les carrosses, però reconeix que tant visitants, com veïns i treballadors de la zona havien reclamat punts de pas a diferents indrets del recorregut.

El Carnestoltes i Reina del Carnaval mantenen el misteri

Aquest any es celebra la 40a edició de l’actual Carnaval de Sitges i la carrossa del Carnestoltes l’organitza la colla més antiga de la festa, ‘Érem pocs’. El grup es nega a donar cap pista sobre la temàtica de la disfressa, tot i que remarquen que volen recuperar l’essència del carnaval de fa quatre dècades. Per la seva part, la carrossa de la Reina la gestiona el grup ‘Carrusel Carnaval’, que només ha revelat que oferiran un espectacle de revista amb el qual volen contagiar tots els racons del municipi durant els dies que dura la festa. Tant el Rei Carnestoltes com la Reina arribaran a Sitges el Dijous Gras, 12 de febrer, quan prendran el poder a l’alcalde fins el Dimecres de Cendra, 18 de febrer.

944655
El president de la comissió del Carnaval de Sitges, Carles Garcia, i el regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, presentant el cartell del Carnaval 2015
- Publicidad -

 

- Publicitat -