Artistes de prestigi d’arreu del món i talents emergents de les escoles d’art, disseny i arquitectura de Barcelona comparteixen els carrers del Poblenou per assajar noves formes d’expressió a l’espai públic i crear un gran festival urbà de la llum.

Una hipnòtica constel·lació d’aigua i llum sobre l’estany del Disseny Hub, una tempesta provocada per cent persones reunides a l’interior d’un gran núvol, o dos dels projectors més lluminosos del món penjats d’una grua en un muntatge colossal són algunes de les instal·lacions sorprenents dels creadors de prestigi convidats en aquesta vuitena edició de Llum BCN, que se celebra els dies 15, 16 i 17 de febrer.

A les 23 creacions dels artistes professionals, s’hi sumen les quinze instal·lacions dels alumnes de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona que alteren la percepció i el significat de l’espai urbà. Una aposta per la innovació i l’experimentació i un dels segells de Llum BCN que el distingeix d’altres festivals lumínics.

- Publicidad -

Per segon any consecutiu, el Poblenou de Barcelona és l’escenari del festival que transforma la particular fesomia d’aquest barri de passat industrial en un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure a través de la feina d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món que utilitzen la llum com a mitjà creatiu.

Vuit de les escales d’emergències exteriors que encara es poden veure en alguns edificis i que són característiques del Poblenou i testimonis del seu passat industrial, han estat objectes d’una actuació lumínica especial per retre homenatge a la història del barri i les seves reivindicacions polítiques i socials.

- Publicidad -

Llum BCN assaja les possibilitats que ofereixen noves tècniques com la il·luminació dinàmica, la projecció a gran escala o els entorns interactius, i convida els ciutadans a descobrir una nova manera d’habitar els carrers i a reflexionar sobre com pot evolucionar el llenguatge de l’espai públic en el futur.

Durant tres nits, Llum BCN pertorba un paisatge urbà que es mou entre grans edificis d’última generació, antigues xemeneies, naus industrials, i, sovint, la buidor d’alguns solars. Espais molt diversos i carregats de significats que s’uneixen a la capacitat expressiva de la llum i el seu poder transformador per crear un festival únic.


Horaris
15 i 16 de febrer, de 19 a 24 h
17 de febrer, de 19 a 23 h
Pots consultar el programa clicant aquí.