Dijous, 2 desembre 2021

LLIBRES

El fotògraf Jordi Cohen inicia una campanya a Verkami per editar un llibre sobre el ball de l’Àliga de Patum

|

13/05/2015 | ACN
‘Aligats’ és un projecte fotogràfic desenvolupat al llarg de quatre anys en qual l’autor ha volgut captar les emocions, vivències i sentiments

El fotògraf manresà Jordi Cohen iniciarà aquest dijous una campanya de micromecenatge a Verkami per poder editar abans d’acabar l’any el llibre ‘Aligats’. Es tracta del resultat final d’un projecte fotogràfic desenvolupat al llarg de quatre anys, en el qual l’autor ha volgut captar les emocions, vivències i sentiments dels participants al ball de l’Àliga de la Patum de Berga. Precisament, aquest és per a molts l’element més distingit i de major valor simbòlic i coreogràfic de la festa. El llibre vol recollir les seves històries i testimonis, tant en els moments de solemnitat com en els de màxima emoció i passió, a més d’alguns moments íntims i de preparació dels integrants de la comparsa.
A més de simbolitzar el poder, la dignitat, la pau i la justícia, el ball de l’Àliga de Patum recorda l’alliberament de Berga del poder feudal, en passar a ser vila reial. Per a Jordi Cohen, “el ball consta d’una primera part musical d’inspiració solemne i carregada de sentiment, que mica en mica va ascendint cap a un ritme frenètic, amb una escala d’evident matís oriental. És en aquest moment quan els sentiments evocats inicialment per la melodia canvien de registre, i tots els participants entren en un estat d’excitació, evolucionant amb la figura i intentant acostar cap a ella i acariciar-la”.

‘Aligats’ serà un llibre fotogràfic d’autor de 32cm d’alt per 23cm de llargada il·lustrat amb unes 80 fotografies en blanc i negre aproximadament i que comptarà, entre altres col·laboracions, amb un pròleg d’Albert Rumbo, historiador i gerent del Patronat Municipal de La Patum, i una introducció de Tino Soriano, fotògraf de National Geographic.

Enllaç al Verkami: http://www.verkami.com/locale/es/projects/11930

aligats
Fotografia: Jordi Cohen
Publicitat