Dissabte, 4 juliol 2020

PLANS PER AL CONFINAMENT

El Maldà comença el ‘Dilluns de merda’ i el DocsBarcelona encara la seva segona setmana, continua la cultura des de casa

El filòsof i teòleg català Francesc Torralba participa en una trobada organitzada per Pagès Editors

El Maldà inicia aquest dilluns el cicle ‘Dilluns de merda’, amb propostes escèniques d’una desena de companyies programades durant aquest curs, quatre de les quals no han pogut estrenar per la pandèmia. Aquesta és una de les propostes online destacades d’aquest dilluns. El DocsBarcelona encara la seva segona i darrera setmana i estrena aquest dilluns el documental, a través de Filmin, ‘Advocate’ de Rachel Leah Jones i Philippe Bellaiche. A més, aquest dilluns, les conferències obertes del festival aborden el rol dels recursos narratius en la construcció d’una història. Per altra banda, el filòsof i teòleg català Francesc Torralba participa en una trobada cultural de l’editorial Pagès Editors.
Després de debatre què calia fer davant d’una reobertura que preveuen encara llunyana, el Maldà ha fet un pas endavant i oferiran nova programació, però escapant de “l’explosió de gratuïtat” que s’ha estès durant el confinament amb molts continguts culturals de franc. Per això se suggereix una aportació voluntària i s’anima a fer-ho donant compte dels costos humans i materials que té la creació escènica.

La iniciativa consta de quatre ‘capítols’, el primer, aquest dilluns, centrat en els gestors del teatre (la companyia Els Pirates Teatres) i els seus 15 anys de trajectòria. Els altres tres (en propers dilluns) combinaran les propostes de tres companyies, respectivament. Els capítols es podran seguir al canal de YouTube d’El Maldà.

D’altra banda, en una nova edició de les sessions #NuestroCineNosUne, l’Acadèmia del Cinema espanyol convoca avui Marian Álvarez, i dijous, Natalia de Molina. Les actrius conversaran sobre les pel·lícules ‘La herida’ i ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’, que van protagonitzar respectivament. Tots dos films estan disponibles aquests dies al web de la Ràdio Televisió Espanyola.

Acaba la programació en línia de Barcelona Districte Cultural

Aquesta setmana serà la darrera del programa especial (digital) de Barcelona Districte Cultural, de l’Ajuntament de Barcelona. Dimarts, dijous i dissabte tindrà lloc el taller musical amb Joina Canyet, finalista del darrer concurs Sona 9, en què analitzarà algunes de les seves cançons. També hi haurà una altra xerrada, aquest cop sobre el futur de la creació en l’era digital, titulada ‘Online vs. en viu. Quina creació quedarà a les xarxes?’. I dos concerts més per acabar la programació confinada: el divendres 29, amb la vedet i cupletista Glòria Ribera, i el diumenge 31, amb Anna Colom, especialista en cant flamenc, i Jose Manuel Álvarez acompanyant-la com a ballador de flamenc.

DocsBarcelona

El DocsBarcelona encara la seva segona i darrera setmana amb una àmplia proposta d’estrenes documentals. Aquesta edició arriba a través de al plataforma Filmin, amb 35 documentals (28 llargmetratges i 7 curts) de 22 països. Els darrers treballs d’Ai Weiwei (‘Vivos’), Helena Třeštíková (‘Forman vs. Forman’) i Anders Østergaard (‘Winter Journey’) encapçalen la programació. El 55% de la programació està signada per directores i l’edició d’enguany del festival és “especialment sensible amb temàtiques que posen en primer pla la figura de la dona”.

A més, aquest dilluns, les conferències obertes del festival aborden el rol dels recursos narratius en la construcció d’una història. En aquesta taula rodona, a les quatre de la tarda, hi són convidades les veus de professionals que treballen darrere les càmeres, com Bernat Aragonés (Editor i VFX Supervisor), Victor Coronado (Music Supervisor) i Núria Roldós (directora de fotografía).

Altres propostes del dia són la conversa que oferirà el filòsof i teòleg català Francesc Torralba, en una nova de les trobades culturals digitals que proposa l’editorial Pagès Editors. Aquesta setmana, el tema que convoca tots els convidats són els ‘valors’.

Portabella

El cicle Pere Portabella al YouTube de la Filmoteca continua aquesta setmana amb ‘Informe general sobre unas cuestiones de interés para una proyección pública’ (1976). La setmana següent seguirà amb el programa Carles Santos: ‘Play Back’ (1970) / ‘Acció Santos’ (1973) / ‘La tempesta’ (2003) / ‘Visca el piano’ (2006).

Publicitat