Dimarts, 26 gener 2021

PLANS PER AL CONFINAMENT

‘L’ànec salvatge’ al Lliure i la presentació de ‘La memòria de l’aigua’ de Montse Barderi, propostes culturals del dia

Xavier Albertí participa en una xerrada sobre l'edició de textos teatrals i del foment de la seva lectura

El #LliureAlSofà emet fins diumenge l’espectacle ‘L’ànec salvatge’ de Henrik Ibsen dirigit per Julio Manrique durant la temporada 2016/2017. És un dels plats forts de les propostes culturals online d’aquest divendres. Des del Grup 62, Montse Barderi presentarà ‘La memòria de l’aigua’ en una conversa amb l’escriptor Martí Gironell a les set de la tarda. El TNC ha organitzat una trobada entre Xavier Albertí, director artístic del TNC, i Albert Catarina, abonat del teatre i conductor d’un dels seus clubs de lectura propis del TNC, per parlar de la importància de l’edició de textos teatrals i del foment de la lectura d’aquestes publicacions. El director i actor Daniel Guzmán presenta ‘A cambio de nada’ en una iniciativa de l’Acadèmia de Cine.

L’emissió de l’espectacle ‘L’ànec salvatge’, en obert i gratuït, tindrà lloc al canal de youtube del teatre a partir de les vuit de la tarda, a excepció de diumenge 26 d’abril, que serà a les sis. ‘L’ànec salvatge’ va ser el primer Ibsen dirigit per Julio Manrique. Adaptat per Marc Artigau, Cristina Genebat i ell mateix, aquest drama psicològic del 1884 parla d’una societat blindada que s’autoprotegeix i que entra en crisi amb la tornada d’una persona que començarà a destapar el passat. El repartiment el formaven Andreu Benito, Ivan Benet, Jordi Bosch, Laura Conejero, Pablo Derqui, Miranda Gas, Jordi Llovet, Lluís Marco, Carles Pedragosa i Elena Tarrats. L’espectacle va rebre tres Premis Butaca 2017 (Muntatge teatral, Escenografia i Direcció), quatre Premis de la Crítica 2017 (Millor espectacle, Direcció, Espai escènic i So) i el Premio MAX 2018 a la Millor Direcció Escènica.

Albertí i Catarina parlaran d’una de les prioritats del projecte artístic del TNC: la importància de l’edició de textos teatrals i del foment de la lectura d’aquestes publicacions. La trobada es podrà seguir en directe a les sis de la tarda a l’Instagram del teatre públic i, una setmana més, el públic podrà interactuar en temps real amb els ponents.

Després de la consolidació del projecte Llegir el teatre, amb Biblioteques de Catalunya, fa dues temporades, el TNC ha recordat que va iniciar els clubs de lectura propis. Aquests es feien els dijous i els divendres i són una activitat exclusiva per als abonats del Teatre. Albert Catarina és, a més a més d’abonat del TNC, el conductor del club de lectura dels divendres i en aquesta trobada virtual compartirà amb Xavier Albertí la seva experiència més personal.

La Sala Flyhard segueix amb la iniciativa #LaFlyhardACasa i programa ‘El niño de la tele’ de Marc González de la Varga i Rubén Ramírez i ‘La noia de la Làmpada’ de Marta Aran fins diumenge.

El director, guionista i actor Daniel Guzmán, protagonitza aquest divendres la presentació de ‘A cambio de nada’ en el marc de la iniciativa de l’Acadèmia de Cine #NuestroCineNosUne a les set de la tarda. El cineasta mantindrà una trobada amb els espectadors.

SGAE

Coincidint amb Sant Jordi, la Fundació SGAE va posar aquest dijous a la disposició del públic una sèrie d’obres dramàtiques online a través del web de l’entitat. Les 14 obres editades per la Fundació SGAE formen part de la col·lecció Teatroautor Exprés: ‘Sashimi de riñón’ de Víctor Almazán; ‘Chucho’ de Mafalda Bellido; ‘Qué pasó con Michael Jackson’ de María Cárdenas i Xavo Giménez; ‘TheRoomToBe’ d’Aranza Coello; ‘Accions de resistència’ de Marta Galán Sala; ‘A.K.A (Also Known As)’ de Daniel J. Meyer; ‘Sidra en vena’ de Juanma Pina; ‘María, llena eres’ de Luis Quinteros; ‘Aquí’ de Queralt Riera; ‘Breakin barrio’ de Verónica Serrada; ‘José Antonio y Federico’ de Jacobo Julio Roger; ‘Puños de harina’ de Jesús Torres; ‘Siempre a la verita tuya’ de Manuel Veiga i ‘Oscuridad’ de Jan Vilanova Claudín.

Des d’Ona Llibres, a les onze del matí en l’espai del contacontes, la llibretera Meri Ral llegirà ‘Un amic ens espera’, de Marie Dorléans, publicat per Símbol Editors i a les set de la tarda l’escriptor Xavier Serrahima oferirà la xerrada ‘Com llegir poesia’.

La Vila Casas a Casa ha publicat una noves “càpsules de confinament”, en les quals donen veu als seus artistes per saber com estan vivint la pandèmia. Ja es poden llegir les d’Enric Pladevall des de Ventalló; Maite Caramés des de Barcelona; Àlex Nogué des d’Hostalets d’en Bas i Anna Dot des de Vic.

‘Turandot’

L’Auditori ofereix l’òpera ‘Turandot’ de Giacomo Puccini interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la direcció musical de Kazushi Ono i la producció d’Àlex Ollé. El vídeo estarà disponible a través de ‘L’Auditori a casa teva’ fins el proper 24 d’abril i correspon a la funció del 20 de juliol de 2019 al Japó. El repartiment de la funció de ‘Turandot’ l’encapçalen la soprano Iréne Theorin com a Turandot, i el tenor Teodor Ilincăi com a Calaf. A més de la Liù de la soprano Nakamura Eri i el Timur del baix Riccardo Zanellato, entre altres solistes. Les formacions corals que acompanyen l’OBC són el New National Theatre Chorus, el Fujiwara Opera Chorus Group i el Biwako Hall Vocal Ensemble.

Publicitat