Dissabte, 28 novembre 2020

Els racons de Sant Martí de Tous es convertiran durant tres dies en l’escenari de les llegendes més populars de Catalunya

|

La quarta edició del Festival de Llegendes de Catalunya, que se celebra els dies 5, 6 i 7 de juliol, preveu rebre uns 2.500 visitants
Sant Martí de Tous | ACN

[dropcap]S[/dropcap]ant Martí de Tous (Anoia) acollirà els dies 5, 6 i 7 de juliol la 4a edició del Festival de Llegendes de Catalunya. Una cita que, tal com ha explicat el seu director, Sergi Vallès, vol recuperar les històries i les llegendes populars que coexisteixen arreu del país. Així, tots els racons del municipi es convertiran en l’escenari de les històries i les llegendes més populars de Catalunya amb més d’una vintena d’activitats per a un públic familiar. Un any més, la cita més important serà l’Apagada del Misteri, que il·lumina tot el casc antic amb més de 6.000 espelmes que marquen un recorregut de llegendes misterioses. Amb un pressupost de 14.000 euros, el festival espera rebre uns 2.500 visitants.
Les nombroses llegendes populars de Sant Martí de Tous van esperonar la creació d’un festival, el de Llegendes de Catalunya que, des del 2010, atreu més de 2.000 persones fins a la localitat anoienca encuriosits per les històries fantàstiques.

El Fesllecat 2013 ha programat un conjunt d’activitats per a tots els públics. Entre elles, destaca l’Apagada del Misteri, un recorregut en el qual l’enllumenat públic se substitueix per més de 6.000 espelmes que marquen un traçat de llegendes misterioses. Així, durant el trajecte, els visitants es troben quadres plàstics de llegendes de bruixes i històries tenebroses dels Països Catalans que culminarà als peus del castell on l’actor Fermí Fernández clourà l’acte. L’activitat, que sol aplegar unes 800 persones, té un cost de quatre euros.

Un altre dels actes més populars és el de ‘Racons de Llegenda’, que tindrà lloc el dissabte dia 6 a la tarda. En aquesta activitat, milers de persones visiten els diferents escenaris del poble on aquest any s’escoltaran llegendes de Figueres, Ripoll, Anglès, Eivissa, Calella i Sant Martí de Tous.

A més, durant tot el cap de setmana, s’instal·larà a Tous el mercat de la Bossa de Bou que oferirà productes artesanals i hi haurà parades de llibreters antics perquè omplin els carrers d’històries populars. Tant dissabte com diumenge també hi haurà activitats relacionades amb la lectura de llegendes o gimcanes per als més menuts. Aquest any, com a novetat, Sant Martí de Tous també acollirà una nova edició d’Estelània, la primera fira independentista itinerant.

- Advertisement -

- Advertisement -