Dijous, 3 desembre 2020

Els trabucaires del Ball d’en Serrallonga de Vilanova i la Geltrú participaran a la Festa Major sense armes

|

04.08.2015 | ACN

995068

La Delegació del govern espanyol els ha denegat el permís per disparar al·legant que la colla no havia presentat la documentació de cinc membres nous

Els trabucaires del Ball d’en Serrallonga de Vilanova i la Geltrú actuaran per la Festa Major sense armes perquè la Delegació del govern espanyol els ha denegat el permís per disparar. Des de l’Agrupació de Balls Populars de la ciutat -a la qual pertany el grup- han explicat que les autoritats estatals no els han autoritzat l’actuació al·legant que la colla no havia presentat la documentació de cinc components nous dins el termini establert. Jim Juncosa, cap de colla del Ball d’en Serrallonga, ha assegurat que en altres ocasions s’havia autoritzat l’ús d’armes, com a mínim, als balladors que complien tots els requisits i ha lamentat que aquesta vegada hagin denegat els permisos a tot el grup.
Juncosa ha explicat que la colla ha rebut la notícia amb decepció, ja que el grup ha estat assajant les actuacions des del mes d’octubre i ha assegurat que han sol·licitat els permisos fent “exactament el mateix de cada any”, seguint els tràmits habituals. Aquesta vegada, però, s’ha endarrerit la presentació de les llicències d’armes de cinc membres que s’estrenen aquest estiu dins la colla i això ha acabat repercutint a tot el grup. “Altres vegades ens havia passat una situació similar i no passava res perquè podíem ballar els que teníem l’autorització”, ha recordat el cap de colla.

Davant la denegació de permisos, l’Agrupació de Balls Populars els ha comunicat que aquests propers 4 i 5 d’agost només podran dansar i pronunciar el ball parlat, sense utilitzar les armes de foc. Segons Jim Juncosa, fins l’últim moment la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la ciutat ha procurat que la Delegació del govern espanyol tramités els permisos, però no ha estat possible. Donada la situació, Juncosa ha dit que la colla farà saber el seu malestar durant les actuacions de la Festa Major i gestionarà una queixa formal a través de l’Agrupació de Balls Populars.

- Advertisement -