Setmanari digital i cultural

Dijous, 1 juny 2023

FESTES I TRADICIONS

Igualada farà un procés participatiu per elaborar la programació de la Capital de la Cultura Catalana 2022

L'estudi Burzon*Comenge ha dissenyat un logotip que enllaça els conceptes d'història, ciutat viva i ciutadania

|

L’Ajuntament d’Igualada engegarà un procés participatiu per elaborar la programació d’actes específica per al projecte Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022. El consistori ho ha anunciat aquest dimarts amb motiu de la presentació del logotip de l’esdeveniment, que ha estat elaborat per l’estudi igualadí Burzon*Comenge. El regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, ha detallat que convidaran a totes les entitats i empreses culturals de la ciutat a presentar projectes, que acabaran sent votats “per tota la ciutadania”. Pel que fa la imatge, es tracta d’un logotip format per tres elements que representen les lletres IGD (abreviatura d’Igualada) i que enllacen els conceptes història i patrimoni, ciutat viva i ciutadans ambaixadors.

Les entitats i empreses culturals igualadines podran presentar projectes culturals per formar part de la programació de la Capital de Cultura Catalana 2022. Així ho ha avançat aquest dimarts el regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, que ha detallat que, un cop presentades les propostes, seran avaluades per un equip tècnic. Tot seguit, les propostes se sotmetran a votació de la ciutadania a través d’un procés participatiu i, les més votades, formaran part d’aquesta programació especial amb motiu de la capitalitat cultural.

D’altra banda, aquest dimarts també s’ha desvetllat la imatge de la capitalitat de la cultura, que ha estat dissenyada per l’estudi igualadí Burzon*Comenge. El logotip ha estat escollit entre les propostes presentades per cinc estudis diferents. En concret, la imatge escollida està formada per tres elements que representen els conceptes història i patrimoni, ciutat viva i ciutadania. En aquest sentit, Ester Comenge, directora de l’estudi, ha explicat que per plasmar aquests tres conceptes han escollit tres símbols: unes aigües –que s’han extret de l’escut d’Igualada de l’any 1381-, una roda –que simbolitza el “dinamisme i la vitalitat” de la ciutat i la cultura-, i uns punts –que fan referència a la ciutadania i la diversitat-.

Per la seva part, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha celebrat que el 2022 es podrà visibilitzar “tot el potencial, energia i talent que emana de la nostra ciutat” i creu que serà “el gran any per la cultura en general, però sobretot, per la cultura a Igualada”. “El 2022 ja serà un any allunyat de la fatiga de la pandèmia”, celebra Castells.

L’organització de la Capital de la Cultura Catalana té com a objectiu contribuir a “ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalana, incrementar la cohesió cultural dels territoris, així com promocionar i projectar el municipi designat”. El març de l’any passat es va comunicar a Igualada que seria Capital de la Cultura Catalana 2022. Enguany la capitalitat recau en la ciutat de Tortosa.

Publicitat