Dilluns, 18 octubre 2021

LLIBRES

La 24a edició de la Festa del Renaixement oferirà una quinzena d’espectacles de pagament

Repeteixen 'La Taverna d'Enrico', 'Cantina Cantorum' o 'Meraki' i s'incorporen al programa 'El Grande Teatro Toboso', 'Domus Horribilis' o 'La Mandràgora'

|

Tortosa escalfa motors per a la 24a edició de la Festa del Renaixement amb un programa que oferirà una quinzena d’espectacles de pagament i aforament limitat. ‘La Taverna d’Enrico’, de Quicol el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, la ‘Cantina Cantorum’ del Cor Flumine o ‘Meraki, del ballarí i coreògraf Roberto Olivan, són algunes de les propostes clàssiques i que repeteixen aquesta edició. Pel que fa a les novetats, la companyia francesa Le Théâtre des 33 portarà a escena ‘El Grande Teatro Toboso0 a la plaça de l’Absis mentre que el grup La Companyia representarà ‘Domus Horribilis’ i ‘La Mandràgora’. Entre les novetats també, una nova obra d’Olivan, de la mà del ceramista Joan Panisello, titulada ‘Socarrel’. La compra d’entrades es pot efectuar ja a través de la web de la Festa o del punt habilitat a la plaça de la Cinta.
A la festa hi seran presents companyies portugueses, italianes, franceses, txeques, a més de catalanes i de l’Estat espanyol. L’organització preveu que més d’una vintena d’entitats locals, entre elles colles de cultura popular, col·lectius, entitats i empreses artístiques hi participin, sumant una xifra de voluntaris superior al miler de persones. D’altra banda, molts ciutadans se sumen a la festa vestint-se d’època i creant ambient.

L’alcaldessa de Tortosa, ha anunciat que, enguany, el pregoner serà finalment el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, després que el president del CSIT –l’entitat organitzadora dels World Sport Games que se van celebrar a la ciutat la setmana passada-, Bruno Molea, hagi declinat la invitació per motius d’agenda. L’autor del cartell oficial és Alberto Lamote de l’empresa Globals.

Com a novetats d’enguany, s’incorporaran espais com la plaça del Platge, al call jueu, escenari d’un dels espectacles; també altres zones com la plaça Gerard Vergés o el carrer Montcada, per on passaran alguns espectacles itinerants, o el convent de Santa Clara. L’organització ja començar a pensar, a més, en l’edició del 2020, quan se celebrarà el 25è aniversari.

Publicitat