Dissabte, 15 agost 2020

Publireportatge

La creació artística entra als instituts de la mà de la Diputació de Barcelona amb el programa Flipart

El programa FlipArt de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, que aquest curs inicia la seva vuitena edició, convida artistes i creadors a visitar centres de secundària, batxillerat i cicles formatius perquè els joves estudiants coneguin millor les professions artístiques vinculades a les arts escèniques i visuals.

Un total de 21 artistes i creadors integren el catàleg que s’ofereix a centres educatius de la demarcació de Barcelona, excepte els de la ciutat de Barcelona. El curs passat un total de 5.983 alumnes van participar en les activitats gratuïtes que van tenir lloc en 141 centres de 80 municipis de la demarcació. En total es van organitzar fins a 178 activitats, impartides per una vintena d’artistes professionals provinents d’àmbits com el teatre, la dansa, la música, el circ, la màgia o el còmic, classificades en tres formats: Aventures d’artistes, Els oficis de les arts i Monogràfics d’arts.

Les arts escèniques i visuals, des de tres perspectives

A Aventures d’artistes, professionals de diverses disciplines expliquen als alumnes la seva trajectòria i experiència professional. En aquest àmbit participen David Baró (mentalista), Jordi Martínez (pallasso i actor), Guille Vidal-Ribas i Javi Casado (ballarins especialitzats en danses urbanes), Jordi Vidal (actor i cantant), Roger Bernat (artista i teatrer), Pere Faura (coreògraf i ballarí), Lalo López (músic, compositor i productor), Roberto G. Alonso (artista multidisciplinari) i Anna Taratiel (artista urbana).

Jordi Vidal

Als oficis de les arts són els tècnics de professions vinculades a les arts que expliquen als alumnes què hi ha darrera el teló i què fa possible la posada en escena dels espectacles. S’hi donen a conèixer les professions d’escenògraf amb Sebastià Brosa; figurinista i disseny de vestuari, amb Míriam Compte; caracterització i maquillatge, amb Eva Fernández i tècnic d’il·luminació i imatge, amb Oriol Ibáñez.

A Monogràfics d’art, diversos professionals donen a conèixer a l’alumnat les seves disciplines escèniques a partir d’una introducció pràctica i amb una presentació final del treball realitzat davant la resta de companys del centre. Els tallers els fan companyies de teatre com T de Teatre a càrrec de Marta Pérez i Carme Pla; de teatre musical, amb Guillem Cirera; de circ, amb Eli Coll i Jordi Mas; de còmic, amb el dibuixant Kap; de percussió corporal, amb Sergi Ramis; i d’imatge performativa amb l’artista, Fafá Franco.

Sergi Ramis

Difusió i creació de nous públics

“FlipArt” contribueix a la difusió de les professions artístiques entre els més joves i a la formació de nous públics, juntament amb el programa Anem al teatre, també impulsat per la Diputació de Barcelona, i que enguany arriba a la seva 24a edició.

Segueix-nos a les xarxes socials: